Strand oogt nog te rommelig

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN DE HAAN

Het strand van De Haan oogt vaak nogal rommelig. Kan het beter?
Proot Het strand van De Haan oogt vaak nogal rommelig. Kan het beter?
De infrastructuur op het strand kreeg al heel wat kritiek in de gemeenteraad. Wat kan er gebeuren om het strand en de dijk op te waarderen? Want is het strand niet de ultieme troef van een kustgemeente?

Volgens Bewust is er al veel gebeurd met een strandbib, een sportstrand en speeltoestellen, maar kunnen er nog meer sanitaire voorzieningen komen. Bart Eerebaut (Anders:beter) wil een plan opmaken en luisteren naar de noden. "Het bestuur heeft de boot al een paar keer gemist. Als familiebadplaats vinden we voldoende sanitaire voorzieningen een must, net als douches, loopplanken, infoborden en voldoende vuilnisbakken. Gratis wifi had al lang een begrip moeten zijn. Het strand zou toegankelijker moeten zijn voor mensen met een beperking en ouderen. Uniformiteit bij strandbars garandeert kwaliteit en nette uitstraling."


Vooruit! wil dan weer een strand- en dijkraad oprichten en wil ook een ambtenaar aanstellen die sneller kan inspelen op de noden en sneller mensen kan samenbrengen. De partij wil ook de infrastructuur van de strandbars opwaarderen en nieuwe sorteereilanden voorzien op de stranden.

Toerisme

Open & N-VA hamert al enkele jaren op het belang van de dijk en het strand voor het toerisme. "We moeten in samenspraak met alle betrokkenen een masterplan opstellen voor ons strand en ons toerisme om tot een mooiere en kwalitatievere strandbeleving te komen, zoals bijvoorbeeld door eenvormige strandcabines te voorzien, voldoende sanitair, voldoende vuilnisbakken,...", zegt Wilfried Vandaele. (LBB)