Restorecensie: De Kruidenmolen

De Kruidenmolen
LBB De Kruidenmolen
In de schaduw van de molen van Klemskerke ligt bistro De Kruidenmolen. De zaak ziet er zowel buiten als binnen piekfijn uit. Het is een vaste waarde in de regio, dus gingen we eens testen waarom.

Het warme interieur binnen in de zaak is een leuk contrast tegenover het witte gebouw. Er werd gewerkt met heel wat warme materialen waardoor er een gezellige, gemoedelijke sfeer hangt. Ook de bediening en de muziek lijken mee te deinen op die rustige golf. Tegelijkertijd loopt de bediening op wieltjes. We worden vlot bediend, de borden worden snel afgeruimd en dat met een brede glimlach van zowel de gastvrouw als het zaalpersoneel. De kaart is een combinatie van klassiekers met streekproducten, duurzame vissoorten en lekkere combinaties. Terwijl we wachten krijgen we een lekker hapje en een potje garnalen. We moeten ze zelf nog pellen, maar het blijkt een leuke manier om het aperitief op gang te brengen.

Ik was heel erg benieuwd naar het vegetarische voorgerecht volgens het humeur van de chef, maar ga toch maar voor de rundscarpaccio van Ierse Angus, zonnebloempitten, veel krokantjes en oude parmesankaas (18 euro). Een echte klassieker, maar het smaakt goed. Aan de overkant van de tafel verdwijnen de gefrituurde visreepjes met slaatje van wortel, rode biet en rammenas met tartaarsaus (16 euro) goedkeurend naar binnen. De vis is heel lekker klaargemaakt in zijn krokant jasje en het slaatje is zowel fris als een lekkere smaakcombinatie.

De rundscarpacio in De Kruidenmolen
LBB De rundscarpacio in De Kruidenmolen

Als hoofdgerecht gaan we voor de konijnenbouten in een bruin biersausje met kroketjes (24 euro). Het is opnieuw een klassieker, maar als dat goed klaargemaakt is, en dat is het ook, oh zo lekker. Ik zelf kies voor de kabeljauw met Oud Brugge gegratineerd, bruine kippejus, asperges en mousselineaardappelen (29 euro) Geen goedkoop gerecht, maar perfect. De asperges smelten in mijn mond en ik krijg een mooi stuk kabeljauw.

Alhoewel we al goed gegeten hebben lonkt een grote appelcake met aardbeien naar ons vanop de bar van de zaak. De chef-kok is het net komen brengen en aan de keuzes aan de andere tafels te merken ben ik niet de enige die in de overheerlijke val loop. Onze conclusie: De Kruidenmolen heeft een heerlijk ongecompliceerde keuken in een mooi kader.

kabeljauw met Oud Brugge gegratineerd, bruine kippejus, asperges en mousselineaardappelen  in De Kruidenmolen
LBB kabeljauw met Oud Brugge gegratineerd, bruine kippejus, asperges en mousselineaardappelen in De Kruidenmolen

Info:

De kruidenmolen, Dorpsstraat 1 8420 Klemskerke

Maandag, dinsdag, en zondag van 11.45 tot 13.45 en van 18 tot 21 uur.

Vrijdag en zaterdag van 18 tot 21 uur.

Woensdag en donderdag gesloten
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.