Politie Bredene/De Haan neemt eerste elektrische wagen in gebruik

Korpschef Erik Van Parys (l), burgemeester van De Haan Wilfried Vandaele (m), en waarnemend burgemeester van Bredene Erwin Feys (r) bij de nieuwe wagen.
Politie Bredene/De Haan Korpschef Erik Van Parys (l), burgemeester van De Haan Wilfried Vandaele (m), en waarnemend burgemeester van Bredene Erwin Feys (r) bij de nieuwe wagen.
De politiezone Bredene/De Haan beschikt sinds deze week over een eerste elektrische wagen. Het voertuig zal vooral voor de wijkwerking ingezet worden.

Net als andere politiezones wil ook die van Bredene en De Haan inzetten op milieubewuste en elektrische wagens. Deze week werd een Volkswagen E-Golf geleverd. Het is meteen het eerste elektrische voertuig van de lokale politie. “We staan aan het begin van een nieuw mobiliteitstijdperk en de elektrische auto is het antwoord op de mobiliteitsvraag van de toekomst”, zegt commissaris Dennis Goes. “Vooral op korte trajecten, zoals in een wijkwerking, is de puur elektrische mobiliteit een zinvolle oplossing.” De nieuwe wagen heeft in de modus ECO+ een rijbereik van 300 km doordat verschillende rijprofielen rechtstreeks het rijbereik, acceleratiepotentieel en de topsnelheid kunnen beïnvloeden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.