Parkeerduur in blauwe zone overal beperkt tot één uur

Foto rv
De Haan is de enige kustgemeente waar parkeren nog gratis is en deze toeristische troef wenst het gemeentebestuur te behouden. Om de parkeerdruk te beperken wordt parkeren in de blauwe zone wel beperkt tot 1 uur.

De parkeerdruk is tijdens het toeristisch seizoen te hoog volgens het gemeentebestuur van De Haan. “Auto’s blijven momenteel te lang staan op de parkeerplaatsen in de centrum- en winkelstraten en op de zeedijk. Op heden is er ook verwarring over de verschillende duurtijden van de blauwe zones. Daarom worden in De Haan met ingang van eind oktober 2019 de blauwe zones voortaan beperkt tot 1 uur. Vanaf de start van de paasvakantie tot eind september wordt de blauwe zone in Wenduine voortaan ook uitgebreid met de Van Gansberghehelling en de Manitobahelling”, vertelt schepen Marleen De soete. De gemeente wil ook de controles op het naleven van deze duurtijd in de blauwe zones opvoeren.

“We willen met deze maatregel tegemoet komen aan de vraag van de inwoners op de inspraakvergaderingen om de parkeerdruk in de toeristische periode aan te pakken en anderzijds zal dit voor meer verkeerscirculatie in de winkelcentra zorgen zoals gevraagd door de raad lokale economie en de lokale handelsverenigingen. De nieuwe regeling moet ook duidelijkheid brengen”, zegt De Soete nog.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ben Den Baes

  Even werd nog overwogen om een vrijstelling in te lassen voor Tesla's maar dit voorstel haalde het net niet.

 • Mark Stubbe

  Gedaan met naar de dokter of tandarts gaan en je auto parkeren in Blauwe zone dus..

 • Peter Alexander

  Voor de klanten van het zwembad is dit toch geen al te beste zaak, 1 uurtje lijkt mij wel een zeer krappe tijd.

 • christine raes

  Frustrerend !!, De verzorgenden in thuiszorg gaan nu geen parking meer hebben, Er was al zo weinig plaats voor je auto, Ik vind dat ze toch rekening mogen houden met mensen die in De Haan of Wenduine werken, of boodschappen in combinatie met een bezoek aan postkantoor,bank of ev een koffietje te gaan drinken enz... en dat allemaal op 1uur??