Opa, oma en kleinkind van balkon geëvacueerd tijdens brand in appartement

Opa, oma en kleinkind werden met behulp van de ladderwagen geëvacueerd van het balkon.
Jan Van Maele Opa, oma en kleinkind werden met behulp van de ladderwagen geëvacueerd van het balkon.
In de Kerkstraat in Wenduine brak vrijdag rond 17 uur een hevige brand uit in een appartementsgebouw. Een opa, oma en kleinkind werden van op het balkon geëvacueerd met de ladderwagen van de brandweer en preventief naar het AZ Sint-Jan in Brugge overgebracht. Het parket heeft de plaats in beslag genomen en een deskundige aangesteld.

Toen de brand uitbrak, leek de situatie meteen ernstig. De brandweerpost De Haan-Wenduine rukte massaal uit en de posten Brugge en Blankenberge kwamen met versterking. Bij aankomst stonden een man, vrouw en hun kleinkind op het balkon van het appartement waar een brand woedde, op de derde verdieping. Ze werden veilig naar beneden gehaald en naar het ziekenhuis overgebracht omdat ze rook hadden ingeademd. Het vuur ontstond achteraan in werd uiteindelijk vrij snel bestreden, maar het vuur woedde hevig en de appartementen op de derde en vierde verdieping zijn onbewoonbaar. Op de tweede verdieping is er waterschade. 

Burgemeester Wilfried Vandaele (N-VA) werd op de hoogte gesteld over de situatie. “Het is een opluchting dat de toestand van de drie slachtoffers, vakantiegangers, mee valt. Ze zijn er niet erg aan toe. Er zou opvang geregeld worden vanuit de gemeente, maar dat blijkt niet nodig. De ouders van het kind zijn meteen naar het AZ Sint-Jan in Brugge gereden om hun ouders en kind op te halen”, aldus Vandaele. Het appartement waar de brand uitbrak, is voorlopig onbewoonbaar en in beslag genomen door het parket. Er is een deskundige aangesteld om de oorzaak te achterhalen. 

De Kerkstraat was de hele tijd afgesloten.
Jan Van Maele De Kerkstraat was de hele tijd afgesloten.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.