Meesterinbreker blijft zwijgen over inbraken in Concessiewijk

Yves Beaupain zou sinds de jaren 80 meer dan 600 feiten hebben gepleegd.
Bernard Demoulin Yves Beaupain zou sinds de jaren 80 meer dan 600 feiten hebben gepleegd.
De politie hield naar aanleiding van de inbrakenplaag een grote controle in de Concessiewijk.
rv De politie hield naar aanleiding van de inbrakenplaag een grote controle in de Concessiewijk.
De verdachte van tientallen inbraken in de Concessiewijk in De Haan blijft een maand langer in de cel. Meesterinbreker Yves Beaupain (63), die sinds de jaren 80 al meer dan 600 inbraken zou gepleegd hebben, legt geen verklaringen af en weigerde dinsdagmorgen ook overgebracht te worden naar het Brugse gerechtsgebouw voor de zitting van de raadkamer.

De lokale politie Bredene-De Haan kon Beaupain vrijdagmorgen in alle vroegte in de boeien slaan. Hij liep rond in de Concessiewijk, maar kon geen uitleg geven voor zijn aanwezigheid. De zestiger is afkomstig van Wallonië en dakloos. In zijn rugzak troffen de agenten inbrekersmateriaal aan en wat buit van een eerdere inbraak. De Concessiewijk wordt al sinds augustus vorig jaar geteisterd door inbraken. Meestal vonden de feiten plaats in tweede verblijven en werd er bijna nooit iets gestolen. De dader overnachtte wel af en toe in de villa en meer dan eens bleek er ook eten verdwenen uit de frigo. Enkel bij de laatste inbraken maakte de dader wel enkele goederen buit. 

Door zijn strafverleden denken de speurders dat Yves Beaupain mogelijk in aanmerking komt voor de tientallen feiten sinds vorige zomer. De meesterinbreker zou sinds de jaren ’80 al meer dan zeshonderd inbraken gepleegd hebben, al werd hij er maar voor vierenveertig veroordeeld. Over de feiten in De Haan legt de man geen verklaringen af. Hij beroep zich op zijn zwijgrecht. Dinsdagmorgen weigerde Beaupain ook overgebracht te worden naar de Brugse rechtbank. De raadkamer verlengde zijn aanhouding met een maand in het bijzijn van z’n advocaat. “Mijn cliënt heeft geen vertrouwen in justitie”, zegt Jean-Marie De Meester. “Vandaar dat hij ook niet meewerkt.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.