Kwaad opzet uitgesloten bij brand in appartement

Opa, oma en kleinkind werden met behulp van de ladderwagen van de brandweer geëvacueerd.
Jan Van Maele Opa, oma en kleinkind werden met behulp van de ladderwagen van de brandweer geëvacueerd.
Na de hevige brand in een appartement langs de Kerkstraat in Wenduine heeft het getroffen koppel de nacht moeten doorbrengen in het ziekenhuis. Dat meldt het Brugse parket. Hun kleinkind mocht vrijdagavond nog naar huis. Volgens de branddeskundige ontstond het vuur accidenteel.

Het koppel, volgens burgemeester Wilfried Vandaele (N-VA) vakantiegangers, moest vrijdagavond samen met hun kleinkind geëvacueerd worden door de brandweer. Ze kregen te veel rook binnen en moesten een nacht in het ziekenhuis blijven ter observatie. Hun kleinzoon werd vrijdagavond nog aan het AZ Sint-Jan opgehaald door zijn ouders en bleef ongedeerd.

De brand brak rond 17 uur uit en woedde bijzonder hevig. De vlammen ontstonden in een kamer achteraan het appartement. De brandweer had de situatie snel onder controle, maar de flat raakte zwaar beschadigd en moest onbewoonbaar worden verklaard. Ook verschillende andere appartementen in het gebouw liepen rookschade op. Het Brugse parket stelde een branddeskundige aan en liet de flat waar de brand uitbrak in beslag nemen voor verder onderzoek. “Volgens de eerste vaststellingen gaan we uit van een accidentele oorzaak”, klinkt het zaterdagvoormiddag.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.