Ine Meesschaert volgt Kurt Beirens op in gemeenteraad De Haan

Kurt Beirens met zijn broer Stefaan bij de installatie van de gemeenteraad in januari
LBB Kurt Beirens met zijn broer Stefaan bij de installatie van de gemeenteraad in januari
Kurt Beirens neemt verrassend ontslag uit de gemeenteraad van De Haan en wordt opgevolgd door Ine Meesschaert. Zij legde donderdagavond al de eed af.

Kurt Beirens is zaakvoerder van Delhaize in Wenduine en werd in 2012 voor de Lijst Bewust verkozen in de gemeenteraad van De Haan en hij werd meteen schepen, ondermeer bevoegd voor Ruimtelijke Ordening en Leefmilieu. Kurt is een telg uit een bekende politieke familie. Zijn vader Christiaan was jarenlang schepen en zijn broer Stefaan ook en ook zijn vrouw Brenda Notredame zetelde in de gemeenteraad van 2006 tot 2012. Bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen trad Kurt Beirens toe tot de lijst rond huidig burgemeester Wilfried Vandaele. Hij wilde geen schepenambt meer en gaat nu een stap verder en neemt ook ontslag als gemeenteraadslid. “Samen met Rudi Cattrysse en Marleen Schillewaert zette ik de schouders onder de lijst OPEN & N-VA. Ons initiatief slaagde en nu we een half jaar verder zijn, zie ik dat alles op het goede spoor zit. Ik vind het dan ook een goed moment om kansen te geven aan een jongere en mij in de gemeenteraad te laten opvolgen.”

Ine Meesschaert is 23 en was de jongste kandidate op de lijst OPEN & N-VA. Van opleiding is ze bachelor in het sociaal werk en in de orthopedagogie en ze werkt in de sociale sector. Ze was jarenlang actief bij de scoutsgroep De Polderwolven in Wenduine.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.