Handelaars Wenduine zijn werken rond ringlaan beu. “Na 18 maanden is ons geduld op”

Momenteel staat er slechts een beperkt bord, vlak voor de start van de werfzone in de Ringlaan in Wenduine.
LBB Momenteel staat er slechts een beperkt bord, vlak voor de start van de werfzone in de Ringlaan in Wenduine.
De werken in de Ringlaan van Wenduine hebben letterlijk en figuurlijk al veel stof doen opwaaien. 18 maanden na de start van de werken is het eind nog niet in zicht en dat zijn de handelaars in de buurt echt wel grondig beu aan het worden. Unizo vraagt dan ook snel een oplossing.

Op 20 november 2017 starten de herstellingswerken aan de Ringlaan in Wenduine. Nu, anderhalf jaar later heeft het begrip een dieptepunt bereikt bij de nabijgelegen handelszaken. “Wij hebben al die tijd nog niet geklaagd, maar nu is de maat toch echt wel vol. De werkzaamheden gaan tergend traag vooruit en ondertussen zien we onze omzet achteruit gaan. Er zijn veel minder bezoekers in Wenduine dan normaal omdat mensen denken dat we niet bereikbaar zijn. We zijn nochtans vanuit verschillende richtingen vlekkeloos bereikbaar. Wie van Blankenberge komt moet wel wat geduld hebben, maar je merkt dat heel wat campinggasten ons gewoon links laten liggen en richting Blankenberge trekken”, vertellen de handelaars in koor.

“Er moet dringend transparant gecommuniceerd worden”’ zegt ook UNIZO-voorzitter Jérémie Mouriaux. “Zelfs negatief nieuws is beter dan geen nieuws, de handelaars kijken momenteel lijdzaam toe hoe de werken maar blijven duren en lijden met de zomer in aantocht nog steeds omzetverlies. Lange tijd werd geen concrete en werkbare info gecommuniceerd. De latere inspanningen die de gemeente leverde brachten weinig duidelijkheid. Uiteraard zijn wij er ons van bewust dat dit project geen evidentie is. Maar onze ondernemers hebben op vandaag geen boodschap meer aan interne discussies of duiding van het onderliggende probleem. Wij eisen duidelijkheid zodat de handelaars tijdig kunnen anticiperen voor de werking van hun zaak.”

Het zomerseizoen begon officieel vorige week met het de start van de paasvakantie, dus voor de meeste horeca- en handelszaken is deze onduidelijke situatie zeer demotiverend. “Soortgelijk beleid zal ongetwijfeld zijn gevolgen hebben op de handelskern van Wenduine. Er wordt ons om geduld gevraagd, maar dat durf ik hier niet meer uitspreken”, zegt de lokale UNIZO-voorzitter nog. “Wij vragen duidelijkheid over de concrete einddatum en transparante communicatie over hetgeen nog komt.” UNIZO De Haan nam alvast het initiatief om drie duidelijke communicatieborden op te maken en vraagt de gemeente deze te plaatsen in de nabijheid van de werfzone in Wenduine.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.