Goedkeuring voor eerste windturbines bij landbouwbedrijf in De Haan

Photo News
In De Haan zullen twee kleinschalige windturbines geplaatst worden bij een landbouwbedrijf. Het zullen meteen de eerste windturbines zijn die op het grondgebied van de gemeente geplaatst worden.

De turbines zijn van Nederlandse makelij en komen op het landbouwbedrijf van Vincent Depoorter in Vlissegem. Het aardappelbedrijf zal de opgewekte energie zelf gebruiken, onder meer voor de koeling van de aardappelloodsen. De turbines hebben een vermogen van 12 kilowatt elk, de as komt op 15 meter van het maaiveld en de rotordiameter bedraagt 20 meter. De turbines vormen een aanvulling op de reeds aanwezige zonnepanelen. Door de combinatie van zon en wind wordt de energieproductie stabieler.

Het schepencollege heeft het dossier goedgekeurd. “Het plaatsen van windturbines vergt een grondige afweging. Enerzijds willen we het open polderlandschap niet verstoren en mag er geen hinder zijn voor omwonenden. Anderzijds is hernieuwbare energie wel noodzakelijk. Op deze plaats vond het schepencollege de bouw verantwoord”, zegt burgemeester Wilfried Vandaele.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.