Gezinnen frissen De Sierk op

10-JARIG FAMILIEPARK HEROPENT VANAF PAASVAKANTIE

Terwijl mama Isabelle Hoirelbeke en dochter Juta (10) het speelgoed rondbrengen...
Benny Proot Terwijl mama Isabelle Hoirelbeke en dochter Juta (10) het speelgoed rondbrengen...
Familiepark De Sierk in De Haan is helemaal opgeblonken voor de paasvakantie. Zo'n 20 gezinnen kwamen langs om te poetsen in het speelparadijs in de achtertuin van Kristof Gouwy. "Ik heb het al vaak gezegd, maar het park is nu echt wel af", glimlacht Gouwy, ook circusdirecteur van De Sierk, dat 10 jaar open is.

Terwijl de papa's acrobatentouren uithalen om de daken van de circustenten af te spuiten, leven de mama's zich uit om de vele speelhoeken opnieuw proper te maken. De natuur laat tijdens de wintermaanden immers zijn sporen na in het familiepark. Terwijl jongere kinderen intussen het park al met plezier uittesten, helpt onder andere Juta (10) het speelgoed rondbrengen in een leuke bakfiets. Ze spoelt samen met mama Isabelle ook een groot kussen af. Het gezin uit Roeselare komt al voor de tweede keer helpen. "Je moet wel veel werken, maar je ziet het park ook veranderen. Voor de kinderen is het leuk om te spelen en af en toe krijgen ze een opdracht, zoals het rondbrengen van speelgoed", zegt mama Isabelle Hoirelbeke. Juta vindt het zeker plezant. "Het is superleuk om te doen. Ik vind het wel een beetje eng als ze op de daken van de circustenten kruipen." Ook Kevin Louwye uit Bredene is met zijn drie kinderen van de partij. "Het is de eerste keer dat ik hier kom. Ik heb momenteel nog niet veel van gezien van het park, omdat ik hier druk aan het werken ben, maar ik heb de kinderen niet meer gezien. Dus dat is een goed teken", lacht Kevin.

...geeft papa Frederik Marichal een wandelpad een veegbeurt.
Benny Proot ...geeft papa Frederik Marichal een wandelpad een veegbeurt.

56 speelhoeken

Na tien jaar blijft familiepark De Sierk heel populair bij kinderen en hun ouders. Kristof Gouwy begon het in 2006 te bouwen en opende in 2007. "Ik reisde rond met het circus, maar toen mijn vrouw zwanger bleek, wou ik iets waardoor de kinderen naar mij kwamen en niet omgekeerd. Het begon met een klein park rond ons huis. Er konden 50 kinderen binnen. Elk jaar kwam er wel iets bij en nu hebben we al 56 speelhoeken en kunnen er 250 kinderen tegelijkertijd bij ons terecht. Ik heb het al vaak gezegd, maar het park is nu echt wel af." Terwijl Kristof doorheen het jaar heel wat schoolgroepen verwelkomt als de circusdirecteur, houdt circusatelier Woesh de deuren open tijdens de schoolvakanties. "Ik wou tijdens de vakantieperiodes meer vrijheid om met mijn eigen circusvoorstelling rond te trekken. De Sierk is leuk, maar je mist tegelijkertijd ook veel. Sinds vier jaar houden de mannen van Woesh het park open voor de gezinnen. Het is een ideale samenwerking. Ze hebben ook allemaal ervaring met het circus, waardoor de persoon aan de ingang niet alleen wacht op het publiek, maar hen al jonglerend begroet als ze toekomen."

Personages

De Sierk is intussen populairder dan ooit. "De kinderen die hier op schooluitstap komen, zijn onze beste reclame. Ze zijn thuis zo enthousiast dat veel mensen terugkeren. We hebben ondertussen ook enkele personages gecreëerd, zoals Louise de touwdanseres of August de clown. Ik heb rond elk personage een verhaal geschreven. De personages leven alleen in onze fantasie, maar iedereen die hier werkt vertelt over hen. Daardoor komen ze voor de kinderen helemaal tot leven in het park", zegt circusdirecteur Kristof Gouwy. Het familiepark verwelkomt de eerste bezoekers vanaf zaterdag. Info: www.desierk.be.