Gemeenteraad brengt hulde aan Nicole Borny-Maeckelberghe

Nicole Borny- Maeckelberghe
rv Nicole Borny- Maeckelberghe
Voormalig gemeenteraadslid Nicole Maeckelberghe overleed op 16 april na een moedige strijd. Bij de start van de gemeenteraad werd een minuut stilte gehouden voor het voormalig raadslid.

Burgemeester Wilfried Vandaele eerde Nicole voor haar doorzettingsvermogen. “Ze leek een broze dame door haar zachte stem, maar ze was echt een krachtige madam met een enorm doorzettingsvermogen.” Nicole werd geboren in Oostende op 19 augustus 1950. In De Haan was ze actief in de parochie, ondermeer als lector in de mis en bij de begeleiding van communicanten. Ze was ook bijzonder actief in Samana. Ze werd in 2012 verkozen tot gemeenteraadslid op de lijst Bewust. Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 volgde ze Rudi Cattrysse naar de lijst OPEN & N-VA. “Ik kende Nicole als echtgenote van Laurent en als gemeenteraadslid, maar ik leerde haar pas écht goed kennen bij de voorbereiding van de laatste gemeenteraadsverkiezingen. Ze was een hele straffe madam en altijd positief ingesteld. Tussen de zware kankerbehandelingen door ging ze elke dag op huisbezoek met onze kandidaten. Iedereen stond perplex bij deze in onze ogen haast bovenmenselijke kracht. We zijn haar zeer dankbaar en we zullen haar erg missen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.