Gemeente werkt concept uit voor gemeenschappelijke volkstuin in Wendyforum

Benny Proot
Wenduine krijgt een eerste volkstuin. De tuin van het Wendyforum in de Kerkstraat leent zich uitstekend voor het initiatief.

Het eerste contact tussen bevoegde schepen Mathieu Delbarge, die vanuit de oppositie het voorstel op tafel had gelegd, en het bestuur van de vzw parochiale werken Wenduine kwam er tijdens een inspraakavond. Omringd door heel wat bewoners die geen eigen tuin hebben is het grote perceel ideaal voor een proefproject. Vrijdag ging het schepencollege principieel akkoord, en dus kan het project verder worden uitgewerkt. “Ik ben heel blij dat de parochie hierin meestapt. Wenduine krijgt daardoor de primeur. Daarna gaan we ook in andere deelgemeenten volkstuintjes aanleggen. Zeker aan Vosseslag en in De Haan Centrum. In het landelijke Klemskerke en Vlissegem hebben de inwoners meestal zelf een stuk tuin”, licht schepen Delbarge toe. 

De nood aan een volkstuin is de voorbije jaren gegroeid in De Haan. “Vroeger hadden de meeste mensen in onze gemeente wel ergens wat plaats om te tuinieren. Door het groeiende aantal appartementen en de vele gepensioneerden die hier komen wonen, is er waarschijnlijk extra behoefte aan volkstuintjes”, vult burgemeester Wilfried Vandaele aan. Er wordt nu onderzocht wat de beste formule is. “Voor Wenduine wil ik graag experimenteren met een gemeenschappelijke volkstuin in plaats van klassieke opgesplitste perceeltjes.” In het gemeentelijk informatieblad van juni verschijnt een oproep om na te gaan hoeveel belangstelling er is voor volkstuintjes in de verschillende deelgemeenten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.