Drie jongeren slachtoffer van zinloos geweld na fuif
op strand: “Gebroken tand en gescheurde lip
na klappen van onbekenden”

Matthias Lucker uit De Haan werd samen met twee vrienden het slachtoffer van zinloos geweld.
Facebook Matthias Lucker uit De Haan werd samen met twee vrienden het slachtoffer van zinloos geweld.
Drie jongeren zijn zaterdagnacht het slachtoffer geworden van zinloos geweld in Wenduine. Ze werden zonder aanleiding langs achter aangevallen door zeven mannen. De politie is volop bezig met een onderzoek. Matthias Lucker (20) uit De Haan is een van de slachtoffers. Hij liep een gebroken tand en een ernstig gescheurde lip op. “Ik weet amper wat er gebeurd is”, getuigt hij. 

Matthias was zaterdagnacht naar een private fuif van strandredders geweest op het Klein Strand in Wenduine, met over de hele avond een zeventigtal aanwezigen. Met twee vrienden vertrok hij daar rond 4.30 uur. “Ik was nog niet goed en wel vertrokken van de zeedijk toen ik aan De Rotonde, waar Retro Sur Mer had plaatsgevonden, een harde duw of stamp kreeg in mijn rug. Het enige wat ik nog weet, is dat ik vervolgens met mijn hoofd tegen een bloembak terechtkwam. Ik begon hevig te bloeden en er was een tand gebroken”, getuigt Matthias. Ook twee vrienden van hem werden aangevallen. 

Gescheurde lip

“Zij hadden evenmin iets zien aankomen. Een vriend van me liep een blauw oog op, de andere had pijn aan het hoofd. Nadien rende het zevental weg. We hadden hen nog niet eerder gezien. Er was totaal geen aanleiding", aldus de student Global Business Management aan hogeschool VIVES in Brugge. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht nadat hij de hulpdiensten belde. Zijn gescheurde lip werd er genaaid. Zijn vrienden dienden niet verzorgd te worden in het ziekenhuis. 

De organisatie van de reddersfuif laat weten dat ze het incident pas de volgende dag hebben vernomen. Op de fuif is er geen amok geweest en er waren over de hele avond geen incidenten, aldus de organisatie. Wel daagde er een groepje ongenode gasten op na afloop van Retro Sur Mer, maar die werden vriendelijk ontvangen en zorgden niet voor problemen. Waar de aanvallers vandaan kwamen, moet blijken uit het onderzoek van de de politie Bredene/De Haan. 

Werk moeten afzeggen

De vader van Matthias kreeg naar eigen zeggen een bericht van de politie dat de daders geïdentificeerd zijn, maar dat kon de politie zondagavond niet bevestigen. Matthias werd zondagmiddag verwacht op zijn werk als jobstudent in een restaurant in Wenduine, maar moest noodgedwongen afzeggen. 
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Angie Brise

  De politie is volop bezig . . .met wat? PV volop continu aan de eerlijk werkende burger geven, om zoveel mogelijk centen bijeenzamelen om nieuw camera en materiaal om ons nog meer verbalizeren, ze hebben geen tyd meer om de slachtoffers te helpen, wij betalen ze om ons te pesten!

 • Monique Mestdagh

  Als ze gevonden worden zullen ze niet gestraft worden omdat ze dit repeteerden om in een film te spelen.

 • Jozef Peeters

  Vansteenkiste praat duidelijk niet uit ervaring. Als je je werkstraf niet tegoei uitvoert gebeurt er helemaal niks meer met die slechte beoordeling. Dus straffeloosheid blijft troef.

 • bart vansteenkiste

  velen die losse handjes hebben denken nogal altijd dat het is gelijk in de jaren 80 , een een klop geven en denken daar komt niets van voor , besten als ze u vinden dan kan een rechter u een celstraf geven en op vandaag ga je zitten , want velen kijken te veel met oogkleppen hier en denken dat ze op rechtbanken niet straffen , maar die straffen harder dan ooit , wie zijn werk straf niet doet gaat naar de gevangenis zonder pardon , ze kunnen niet hard genoeg straffen voor zoiets.

 • Tina Colpaert

  Tof hè tegenwoordig