Controles in Bredene en De Haan: 850 voertuigen gecontroleerd, 14.000 euro geïnd

Archiefbeeld politiecontrole.
Geert De Rycke Archiefbeeld politiecontrole.
Tijdens grootschalige politiecontroles in Bredene en De Haan is vrijdagnamiddag- en avond liefst 14.000 euro aan openstaande belastingen en boetes geïnd. Tijdens de controles werden liefst 850 voertuigen gecontroleerd. Naast de politie was ook de douane en de Vlaamse Belastingsdienst van de partij. 

De verkeerscontroles vonden plaats in de Koninklijke Baan in De Haan en de Prinses Elisabethlaan in Bredene. De politie scande de voertuigen op snelheid en nummerplaat. “Als er op basis van de nummerplaat iets opvallends werd vastgesteld, pikten motorrijders het betreffende voertuig uit verkeer om naar de controleplek over te brengen. Op die manier kon 13.715 euro aan openstaande Vlaamse en federale belastingen en boetes geïnd worden. Een voertuig werd door de belastingsdienst getakeld omdat de bestuurder een openstaande betaling van 1.010 euro niet kon voldoen”, duidt Dennis Goes van de Lokale Politie Bredene/De Haan.

Daarnaast reden 72 voertuigen te snel en hadden drie bestuurders te veel gedronken. Er werden ook 9 pv’s opgesteld voor het niet kunnen voorleggen van een geldig verzekeringsbewijs en voor slechte leesbaarheid van de nummerplaat. “Het is niet de eerste keer dat de politie van Bredene/De Haan samenwerkt met andere overheidsdiensten voor controles. We hebben dit reeds gedaan in het verleden en zullen dit zeker nog doen in de toekomst. Door de krachten te bundelen kunnen we allemaal veiliger, doelgerichter en efficiënter werken”, besluit Goes.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • camiel huughe

    Felicitaties voor de politiediensten, de betrokken douane- en belastingsdiensten. Deze controles ter opvoeding tot burgerzin zijn nog veel te zeldzaam. Eerlijke mensen ten bate !