Buurt haalt slag thuis: uitbreiding landbouwbedrijf geweigerd

Het landbouwbedrijf in de Platanenlaan Oost mag niet uitbreiden
Benny Proot Het landbouwbedrijf in de Platanenlaan Oost mag niet uitbreiden
De deputatie van de provincie West-Vlaanderen heeft een vergunning geweigerd voor de uitbreiding van een landbouwbedrijf in de Platanenlaan Oost in De Haan. Dat laat burgemeester Wilfried Vandaele (Open & N-VA) weten.

Er was grote ongerustheid in de buurt van de Platanenlaan Oost. Buurtbewoners vreesden nog meer lawaai- en geurhinder. “Het bedrijf had een aanvraag ingediend om de capaciteit te verhogen van 199 naar 407 runderen en van 3870 tot 6480 kubieke meter mest. Het transport van en naar het bedrijf zou met 56 procent toenemen, terwijl de weg daar niet voor geschikt is”, laat Vandaele weten. “Vandaag al veroorzaakt het bedrijf heel wat overlast voor de buurt: vrachtwagens en tractoren rijden door de woonwijken, er is sprake van geluidshinder, geurhinder, en zo meer. De buurtbewoners hadden dan ook bezwaar ingediend tegen de uitbreiding: er waren 27 bezwaren van buurtbewoners en er was een petitie met 89 handtekeningen.” 

De gemeente De Haan verzette zich eveneens tegen de vergunning en uiteindelijk weigerde de deputatie van de provincie West-Vlaanderen de vergunning toe te kennen. “De gevraagde uitbreiding op die plaats, zo dicht tegen de bebouwing, is onaanvaardbaar. We hebben dat ook onmiddellijk tegen de landbouwer gezegd. Wij zijn blij dat de provincie ons standpunt volgt”, zegt Vandaele nog.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dany Van Landeghem

    Fernand is de landbouwgrond die werd omgezet niet eigendom van een andere boer.... manegehouder? Ik denk dat je je vergist... even checken dus!

  • Fernand Willaert

    De boer was er idd eerst , een gemengd landbouwbedrijf met enkele koeien en varkens. En de boer heeft wat landbouwgrond omgezet in dure bouwgrond.Goed recht, maar dan heb je natuurlijk ook omwone den.

  • Philip Dehondt

    De boer was daar wel eerst maar een paar van de ( nieuwe ) omwonenden hebben problemen