37 maanden cel na vlucht met gestolen EHBO-bestelwagen

Twee jonge Fransmannen van 20 en 24 jaar krijgen elk 37 maanden cel, nadat ze in snelrecht veroordeeld zijn voor de diefstal van een EHBO-bestelwagen op 8 juli dit jaar.

De twee hadden eerst in een horecazaak in Bredene amok gemaakt en vertrokken elk met een halfvol glas mojito. De politie werd daarop opgeroepen, die de twee controleerde. Omdat ze dronken waren en de vrees bestond dat ze in hun eigen wagen zouden stappen, werden hun sleutels afgenomen. Daarop trokken ze naar De Haan waar net het metalfestival Coq Rock werd gehouden.


Rond 1 uur lieten ze hun oog vallen op een Ford Transit, die er geparkeerd stond met de sleutels op het contact. Die bestelwagen was eigendom van Christophe Jolly uit Ledegem die er op het festival de EHBO-post bemande. De bestelwagen was dan ook volgeladen met EHBO-spullen. Net toen Jolly de Ford wilde afsluiten, sprong een van de Fransen achter het stuur en reed met gierende banden weg. Hij manoeuvreerde tussen paaltjes en struiken, pikte zijn kompaan op, waarna de twee wegvluchtten. De hulpverlener zag alles gebeuren en verwittigde de politie die wat verderop stond. De agenten zetten onmiddellijk de achtervolging in, die eindigde met een crash in Sint-Andries, 10 kilometer verderop. De twee wilden nog vluchten, maar konden gepakt worden. Zij kregen nu elk 37 maanden cel.


Jolly kreeg 4.000 euro voor de schade aan zijn wagen. Gelukkig werd het duurste materiaal, zoals een AED-toestel, niet geraakt. De twee Fransen waren niet aanwezig op hun vonnis en worden onmiddellijk aangehouden.