De draak verhuist tijdelijk naar het Yper Museum.
Volledig scherm
De draak verhuist tijdelijk naar het Yper Museum. © RV

De draak komt van haar staak: verhaal van Margriet, die WOI nipt overleefde, krijgt nóg een hoofdstuk

IeperVolgende week dinsdag 1 december wordt het even spannend in Ieper. Die dag halen arbeiders draak Margriet naar beneden. Het Yper Museum heeft plannen met de 14de-eeuwse windwijzer, die een bijzonder verleden heeft. Zo overleefde Margriet het beleg van Ieper en een brand tijdens WOI. Het verhaal van Margriet krijgt nog een hoofdstuk, want het Yper Museum heeft er plannen mee.

 1. IN BEELD. Oudste muziekvereniging van Koekelare viert feest: “Fanfare Sint-Joris plant na 50 jaar nog eens een taptoe”
  PREMIUM
  Koekelare

  IN BEELD. Oudste muziekvere­ni­ging van Koekelare viert feest: “Fanfare Sint-Joris plant na 50 jaar nog eens een taptoe”

  De koninklijke fanfare Sint-Joris van Koekelare is 100 jaar en mag zich de oudste muziekvereniging van de gemeente noemen. Een nieuw logo en een feestbrochure zijn al voorgesteld maar hét hoogtepunt is de taptoe op zaterdag 27 augustus. Speciaal voor het eeuwfeest bladeren we door het album van de fanfare. “We zijn gestart als turnmuziek”, deelt voorzitster Lies Casteleyn (37) een leuk weetje.
 2. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.