flywel
Volledig scherm
© flywel

Dansen op beats van dj’s op dak van nieuwe Park&Ride

ZwijndrechtHet dak van de gloednieuwe Park-and-Ride op de grens van Zwijndrecht en Linkeroever vormt zondag 18 oktober het decor voor ‘Beats and Brunch’: een afternoon event in samenwerking met Antwerpen Viert, voor 150 jongeren. Op het dak van de parkeergarage worden ze getrakteerd op een hapje en drankje met beats van onder meer DJ Rebel en DJ Licious.

 1. Raad van State vernietigt nuttigverklaring grootste ruilverkaveling van Vlaanderen: “Wat mensen zelf doen, doen ze beter dan een giga-project dat van hogerhand opgedrongen wordt”
  PREMIUM
  Gooik

  Raad van State vernietigt nuttigver­kla­ring grootste ruilverka­ve­ling van Vlaanderen: “Wat mensen zelf doen, doen ze beter dan een gi­ga-pro­ject dat van hogerhand opgedron­gen wordt”

  De Raad van State heeft het besluit dat de ruilverkaveling van Gooik zou goedkeuren op vraag van Natuurpunt vernietigd. Eerder kwamen ook al verschillende adviesraden, oppositiepartijen en landbouwers in tegenspraak tegen het project door middel van bezwaarschriften. Zowel Natuurpunt als N-VA zijn tevreden met de beslissing, al zal het gemeentebestuur van Gooik blijven zoeken naar een geschikte oplossing. “Wij willen onze plattelandsgemeente landelijk houden door onze kostbare open ruimte te beschermen”, klinkt het in een reactie bij de gemeente.
 2. Tien gezinnen wachten tijdens sinterklaasweekend nog steeds op leefloon : “Leg zo’n kind maar eens uit dat de Sint pas op 7 december komt”
  Zelzate

  Tien gezinnen wachten tijdens sinter­klaas­week­end nog steeds op leefloon : “Leg zo’n kind maar eens uit dat de Sint pas op 7 december komt”

  Tien gezinnen in armoede hebben nog steeds hun leefloon voor de maand december niet ontvangen. Voor ouders die elke cent twee keer moeten omdraaien een ramp, zeker in het sinterklaasweekend. OCMW-voorzitter Dirk Goemaere (PVDA) roept verzachtende omstandigheden in. “Ons OCMW kreunt onder de coronagevallen waardoor de administratie achterloopt. We zetten alles op alles om het geld maandag op de rekeningen te krijgen.”