Vogelbeurs afgelast door ophokplicht

Jean-Pierre Lamote van De Sijseelse Geelgors.
Foto Proot Jean-Pierre Lamote van De Sijseelse Geelgors.
De vogelbeurs van zondag in Sijsele is afgelast door de vogelgriep in het Oost-Vlaamse Lebbeke en de ophokplicht hierdoor. "De maatregelen dwingen ons ertoe het evenement te annuleren. Jammer, want we hadden toch een 200-tal mensen verwacht", zegt bestuurslid Jean-Pierre Lamote van De Sijseelse Geelgors.

De vogelvereniging ziet haar beurs op zondag 5 februari door de ophokplicht helemaal in het water vallen.


Op de beurs in Sijsele, die enkele keren per jaar wordt georganiseerd, komen liefhebbers en fokkers samen om vogels te verkopen of ruilen. "Qua organisatie was er al bij al weinig of geen werk, maar het is vooral jammer voor de bezoekers die op een gezellige dag tussen de vogels hadden gehoopt. Hopelijk wordt snel duidelijk hoelang de maatregelen moeten duren", aldus Jean-Pierre Lamote.


De vogelbeurs van De Sijseelse Geelgors is niet de enige in West-Vlaanderen die afgelast moet worden. Ook in Hooglede, Wingene, Staden en Roeselare gaan gelijkaardige evenementen de komende weekends niet door omwille van de ophokplicht. Op verscheidene andere plaatsen moeten eveneens maatregelen genomen worden.


Onder meer kinderboerderijen moeten hun vogels en pluimvee afschermen. (MMB)