Vluchtelingen leren kinderen Arabisch

Mina Samir brengt de kinderen het Arabische schrift bij.
Proot Mina Samir brengt de kinderen het Arabische schrift bij.
De vluchtelingen van het Peace Project uit het noodkamp in Sijsele hebben gisteren de basisschool Sint-Pieter in Oostkamp bezocht. Ze gaven workshops aan de leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar.

"Eerst aten de asielzoekers samen met de leraars", vertelt Caroline Deseure, halftijds leerkracht en halftijds beleidsondersteuner in de basisschool Sint-Pieter. "Daarna gaven ze zo'n twee uur workshops aan de leerlingen. De kinderen oefenden een lied in om de vluchtelingen welkom te heten. De mensen van Peace Project leerden de leerlingen een paar pasjes Arabische dans. Ze deden ook proefjes en versierden handen met henna. Voorts leerden de jongeren een paar woordjes Arabisch en konden ze na de workshops enkele Arabische letters schrijven", zegt Caroline. "We komen met twaalf naar de school", zegt Ali Arshad. "Enkele vrouwen hebben zich aangesloten bij ons Peace Project."

Wonderwijs

Gisterochtend was Ali al te gast in de vestiging in Assebroek van Wonderwijs. "De oudere leerlingen van 12 en 13 jaar konden hem vragen stellen over Irak en hoe hij hier terecht is gekomen. Na de herfstvakantie zullen de mensen van het Peace Project samen met de leerlingen helpen in het dierenpark en de tuintjes", aldus leraar Koen Hallaert. (KPK)