Vier jaar na bouw gaat 'Spook-Delhaize' eindelijk open

De nieuwe Delhaize in Sijsele gaat open op 12 december.
Benny Proot De nieuwe Delhaize in Sijsele gaat open op 12 december.
Vier jaar na de aankondiging van een nieuwe Delhaize langs de Dorpsstraat in Sijsele lijkt er tóch schot in de zaak te komen.

De directie van de warenhuisketen vond een geschikte uitbater.


De inwoners van Sijsele en omstreken moesten heel wat geduld oefenen om hun boodschappen te doen bij een plaatselijke Delhaize.


Vier jaar geleden kondigde de directie trots de komst van een winkel aan. Ook de werken liepen voorspoedig. Aan de voorgevel leek alles klaar om de winkel te openen. Alleen: binnen gebeurde er weinig tot niks. De situatie hield jarenlang aan, waardoor de winkel al snel de naam 'spook-Delhaize kreeg'.

Oplossing

Eind augustus liet de woordvoerder van de warenhuisketen nog verstaan dat er aan een oplossing werd gewerkt. "We willen de Delhaize nog steeds openen. Alleen is het moeilijk te voorspellen wanneer. Er zijn doorheen de jaren een hele reeks problemen opgetreden", klonk het toen. Vandaag is er eindelijk witte rook en naderen de werken in het pand langs de Dorpsstraat een eindfase. Sterker nog: er is zelfs een datum voor de opening. Vanaf 12 december zijn klanten er welkom.


Leuk detail: in dezelfde periode gaat ook de volledig gerenoveerde Lidl enkele meters verderop open. De lokale bevolking heeft er in één klap dus twee moderne warenhuizen bij. (MMB)