Slecht nieuws voor inwoners Damme: enige bankautomaat in historisch stadhuis gaat dicht door aanhoudende plofkraken

De bankautomaat is gevestigd in het historisch stadhuis van Damme
Mathias Mariën De bankautomaat is gevestigd in het historisch stadhuis van Damme
Naar aanleiding van de golf aan plofkraken en de steeds brutalere wijze waarop de daders te werk gaan, heeft Crelan beslist om de geldautomaat in het stadhuis in Damme-centrum tijdelijk buiten werking te stellen.

 De bank neemt deze maatregel omdat ze de veiligheid van haar klanten, medewerkers en van de omwonenden niet in het gedrang wil laten komen. De uitbater verontschuldigt zich voor het ongemak dat deze tijdelijke maatregel veroorzaakt. Voor de omwonenden is het sluiten van de automaat alvast een tegenvaller, aangezien het de enige plaats is in de ruime omgeving waar geld kan afgehaald worden. Het is niet duidelijk hoelang de maatregel van kracht zal blijven. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Georges Vande Velde

    Gezien er overal geen nachtelijke politiecontroles zijn (wel BOB campagnes) Is dat de simpelste oplossing. Tijdens de nacht en ook overdag werkt het BIN en neemt dus een groot deel van het politiewerk over.Burgers zien verdachte situaties. Normale ( op een paar uitzonderingen na) mensen liggen s'nachts in hun bed en doen niet aan “plofkraken of inbraken”. Om deze misdrijven aan te pakken moet de politie niet alleen meer zichtbaar zijn maar ook s'nachts gerichte controles doen !