Met Damse vouwfiets op Champs-Elysées

FAMILIE BRANDERS SLUIT TOPDEAL MET RENAULT

De Champs-Elysées in Parijs. "Veel plaatsen in drukke steden zijn niet bereikbaar met de wagen. Onze vouwfiets kan helpen", zegt Bjorn. 
Photo News De Champs-Elysées in Parijs. "Veel plaatsen in drukke steden zijn niet bereikbaar met de wagen. Onze vouwfiets kan helpen", zegt Bjorn. 
De elektrische vouwfiets van de Damse familie Branders krijgt tot eind januari een ereplaats langs de Champs-Elysées in Parijs. Het Franse automerk Renault verkoopt momenteel exclusief de vouwfiets van het Damse Bizobike in haar showroom. "De combinatie auto en elektrische vouwfiets is de toekomst, vindt ook Renault", zegt Bjorn Branders.

Het gaat het bedrijfje van de Damse broers Bjorn en Christoph Branders en hun vader, ex-schepen Michel Branders, voor de wind. Sinds deze week eisen de Bizobike-vouwfietsen zelfs hun plek op in de Parijse showroom van Renault. De elektrische fiets mag er de komende weken een milieuvriendelijke reeks Renault flankeren. "Dat wij als opstartende ondernemers ons product mogen tonen op de Champs-Elysées, maakt ons ontzettend fier", vertelt zaakvoerder Bjorn Branders. "In 2010 hebben we ons bedrijf opgericht en sindsdien zijn we pijlsnel gegroeid. Behalve in België en Nederland willen we ook doorbreken in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk. Die ontwikkeling is ook Renault niet ontgaan. We hebben het automerk getoond wat we kunnen, met succes."

Michel, Bjorn en Christoph Branders met hun elektrische vouwfiets in de showroom van Renault.
Kos Michel, Bjorn en Christoph Branders met hun elektrische vouwfiets in de showroom van Renault.

6.000 bezoekers per dag

"De Renault-showroom in Parijs krijgt gemiddeld 6.000 bezoekers per dag over de vloer, waaronder ook veel nieuwsgierige toeristen. We hopen er zoveel mogelijk mensen te prikkelen om hun voertuig aan te vullen met onze blitse Bizobike. Veel plaatsen in drukke steden zijn immers niet bereikbaar met de wagen. De combinatie auto en elektrische vouwfiets is dan ook de toekomst. De tweewieler is licht, compact en gemakkelijk op te plooien, in amper 15 seconden. Je parkeert je wagen en dan kun je zonder zweten naar je eindbestemming trappen. Met die duurzame mobiliteit konden we Renault overtuigen. 90 procent van de elektrische fietsen werkt trouwens met een externe batterij, terwijl wij kiezen voor een interne accu", zegt Bjorn.


De Parijse Renault-vestiging krijgt de komende weken exclusiviteit voor de verkoop van de bijzondere Bizobike-versie. "De fiets is nog door de handen van onze designafdeling gegaan, die er enkele aanpassingen aan deed. De vouwfiets kadert mooi binnen onze expositie rond elektrische voertuigen die daar nog tot eind januari aan de gang is", licht Karl Schuybroek van Renault toe. "Nadien komt de fiets in het gewone verkoopcircuit en staat het bedrijf verder in voor de commercialisering." De vouwfiets zal ongeveer 1.700 euro kosten.

Christophe, Bjorn en Michel Branders in de Parijse showroom.
Kos Christophe, Bjorn en Michel Branders in de Parijse showroom.
Christophe, Bjorn en Michel Branders bij hun bike.
Kos Christophe, Bjorn en Michel Branders bij hun bike.