Dagelijks chaos aan de schoolpoort

In het dorpscentrum is er elke dag verkeerschaos ter hoogte van de Sint-Vincentiusschool, in de Bellestraat. De drukke weg verbindt het centrum met de op- en afritten van de E40, en is dus elke dag het toneel van honderden weggebruikers die nagelbijtend voor de rode lichten en overstekende kinderen staan te wachten.

De school bevindt zich tegenover het OCMW-rustoord, dat binnenkort tegen de vlakte gaat. "En vanaf dan verwachten we nog wat meer problemen", zegt burgemeester Walter De Donder (CD&V). "Eind september verhuizen de bewoners van het rusthuis naar hun nieuwe kamers. Nadien wordt het oude gebouw afgebroken. Om de verkeersdrukte toch een beetje terug te dringen, hebben we de aannemer nu al gevraagd om de vrachtwagens naar de parking in de Pastorijweg over te brengen."

Poorteffecten

Echt onveilig is de schoolomgeving momenteel niet. "Aan de school staan verkeerslichten, zodat de leerlingen en de ouders veilig kunnen oversteken. En er zijn ook de poorteffecten die de snelheid moeten afremmen."

Eens het nieuwe rustoord klaar is, moet de gemeente zich buigen over de herinrichting van het dorpscentrum. "We gaan het fietspad alvast doortrekken van de Diepestraat tot de Kasteelstraat", klinkt het. "En er komt ook een voetpad. Ook het perceel op de hoek van de Kasteelstraat en de Kruisweg wordt in het openbaar domein opgenomen." (WDS)

In de Bellestraat is het elke ochtend aanschuiven geblazen.
Mozkito In de Bellestraat is het elke ochtend aanschuiven geblazen.