Cultuurraad traint vrijwilligers

Cultuurraad Zottegem organiseert op donderdag 8 september om 19.30 uur een gratis training 'Dynamiseren van vrijwilligers, een kwestie van people management' in de Ridderzaal van het kasteel van Egmont. "Talloze vrijwilligers engageren zich vrijblijvend voor organisaties binnen cultuur en vrije tijd. Echter heel wat organisaties kampen de laatste jaren met een dalende bereidheid tot langdurig maatschappelijke engagement. Sinds vrijwilligers bewuster keuzes maken, vraagt het van organisaties een extra inspanning om vrijwilligers te werven. Maar geïndividualiseerd engagement hoeft geen bedreiging te zijn. Door in te spelen op de motivatie, levensloop en beleving van vrijwilligers kunnen organisaties inspelen op deze nieuwe trend", laat Danny Lamarcq weten.

Koen Vermeulen is reeds vele jaren een gedreven trainer/coach binnen het vrijwilligerswerk. Wil je leren over de inspanning die professionals uit jeugd en socio-culturele werk kunnen leveren om hun vrijwilligers waarderend en op maat te betrekken bij hun werking, dan ben je bij deze avond op de juiste plaats.

Inschrijving via het mailadresdanny.lamarcq@zottegem.be is verplicht wegens beperkt aantal deelnemers (max. 3 deelnemers per vereniging). (FEL)