Julien Cant , Nicky Van Laeken, Nadia Othman, Martine Van Hecke, Leo Heyrman, Greta De Smedt, Philippe Moorthamer en Jef Vercauteren van Radio Barbier, schepen Filip Vercauteren, Steven Verberckmoes, Isolde Coens (voorzitter cultuurraad), 	Erik De Roeck (lid cultuurraad) en Jasper Van Hoey.
Volledig scherm
Julien Cant , Nicky Van Laeken, Nadia Othman, Martine Van Hecke, Leo Heyrman, Greta De Smedt, Philippe Moorthamer en Jef Vercauteren van Radio Barbier, schepen Filip Vercauteren, Steven Verberckmoes, Isolde Coens (voorzitter cultuurraad), Erik De Roeck (lid cultuurraad) en Jasper Van Hoey. © Kristof Pieters

Cultuurprijzen voor verenigingen die zich tijdens coronajaar verdienstelijk maakten

KruibekeRadio Barbier, Wildereenhoor’n en de Heemkundige Kring Wissekerke, drie vereniging die een opvallend initiatief namen tijdens het voorbije coronajaar, zijn gelauwerd tijdens de jaarlijkse Cultuurprijzen. De ‘individuele cultuurprijs’ ging naar Steven Verberckmoes van vzw De Sleutels en in de categorie ‘aanstormend talent’ ging Jasper Van Hoey, drijvende kracht achter de Schellekesfeesten, met de trofee aan de haal.

 1. Boerenprotest stuurt verkeer ook in West-Vlaanderen hele namiddag in de war: “Enige manier waarop we de regering naar ons kunnen doen luisteren”
  Roeselare/Ieper/Tielt/Kortrijk/Poperinge

  Boerenpro­test stuurt verkeer ook in West-Vlaanderen hele namiddag in de war: “Enige manier waarop we de regering naar ons kunnen doen luisteren”

  Duizend tractoren uit alle uithoeken van West-Vlaanderen hebben woensdagnamiddag het verkeer in de provincie op verschillende plaatsen in de war gestuurd. Op de R32 in Roeselare verzamelden alle boeren drie uur lang en maakten alle verkeer onmogelijk. De combinatie met een ongeval op de E403 in Rollegem-Kapelle en een brandende vrachtwagen op de A19 in Menen maakte de situatie voor veel automobilisten nog erger. De terugtocht van de tractoren zorgde ook in de avondspits nog voor heel wat hinder.
 2. “Iemand die gereanimeerd moet worden, kan je toch geen 2 minuten laten wachten?”: noodcentrale 112 Vlaams-Brabant slaakt noodkreet door personeelstekort
  PREMIUM
  Vlaams-Brabant

  “Iemand die gereani­meerd moet worden, kan je toch geen 2 minuten laten wachten?”: noodcentra­le 112 Vlaams-Bra­bant slaakt noodkreet door personeels­te­kort

  “De angst dat we een burger in nood niet op tijd kunnen helpen omdat we met veel te weinig volk zijn en de werkdruk te hoog is, is verstikkend.” Bij de noodcentrale 112 Vlaams-Brabant trekt men aan de alarmbel nu de dienst onophoudelijk onderbemand is. “Allemaal het gevolg van het extra werk waarmee men ons opzadelt”, zegt ACOD-vakbondsafgevaardigde Ann Vancutsem, die een oplossing vraagt.