Illustratiebeeld 'Fietsen met Smaak'
Volledig scherm
Illustratiebeeld 'Fietsen met Smaak' © Gemeente Kasterlee

Culinaire fietstocht passeert langs vier brasserieën

Kasterlee/LilleDe gemeente Kasterlee lanceert opnieuw de culinaire fietstocht ‘Fietsen met smaak’. De fietstocht is toe aan zijn zevende jaar. Voor het eerst wordt er ook samengewerkt met buurgemeente Lille.

  1. Roeselaarse klokken, een zeldzaamheid in Vlaanderen, krijgen eigen volksfeest: “We willen iedereen tonen dat we iets bijzonders doen”
    PREMIUM
    Roeselare

    Roeselaar­se klokken, een zeldzaam­heid in Vlaanderen, krijgen eigen volksfeest: “We willen iedereen tonen dat we iets bijzonders doen”

    De Roeselaarse Klokkengilde trekt alle registers open, zodat de klokken van de Sint-Michielstoren ook in de toekomst nog manueel geluid zouden worden - dat gebeurt nog amper in Vlaanderen. Nu al tellen ze af naar 2023, wanneer de Roeselaarse familie Matyn exact 100 jaar actief is als klokkenluiders. Een blik op de uitgebreide plannen, met onder andere een volksfeest én het gieten van een volledig nieuwe klok op een stadsplein. “Het zou mooi zijn als we de stad in beweging zouden krijgen zoals ten tijde van ‘Fata Morgana’.”