De bouw van het nieuw gemeentehuis was met 14 miljoen euro het voorbije jaar de grootste slokop op de jaarrekening.
Volledig scherm
De bouw van het nieuw gemeentehuis was met 14 miljoen euro het voorbije jaar de grootste slokop op de jaarrekening. © Kristof Pieters

Coronapandemie heeft voorlopig weinig effect op jaarrekening van gemeente Beveren: “Minder inkomsten maar ook gevoelig minder uitgaven”

BeverenDe gemeente Beveren kan een gezonde jaarrekening voorleggen voor 2020. Het effect van de coronapandemie zal wellicht pas goed duidelijk worden in de jaarrekening van 2021, maar burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V) verwacht geen grote verrassingen.

 1. Mama Wendy, 1 jaar nadat Kato (12) op weg naar school verongelukte: “Nu tijd voor actie, niet als het te laat is.”
  PREMIUM
  Kortrijk/Zwevegem

  Mama Wendy, 1 jaar nadat Kato (12) op weg naar school verongeluk­te: “Nu tijd voor actie, niet als het te laat is.”

  “Een rollercoaster van emoties.” Dat beleefde Wendy Demeestere (42) uit Zwevegem zaterdagvoormiddag bij de start van De Stille Ronde in Kortrijk, een initiatief van Tournée Flandrienne dat oproept om de verkeersveiligheid te verhogen. Precies één jaar geleden stierf Wendy’s dochter Kato (12) in Zwevegem bij een verkeersongeval op weg naar school. “Er moeten nu preventief maatregelen worden genomen, niet achteraf als het te laat is zoals in Zwevegem.” Een kwartier voor de start viel enkele kilometers verderop op de E17 opnieuw een verkeersdode.