Bart Bautmans van Zorg en Gezondheid, opdrachthouder Karl Vrancken en schepen Steven Vervaet gaven woensdagavond toelichting op een commissie.
Volledig scherm
Bart Bautmans van Zorg en Gezondheid, opdrachthouder Karl Vrancken en schepen Steven Vervaet gaven woensdagavond toelichting op een commissie. © rv

College verdedigt aanpak PFOS-vervuiling op gemeenteraadscommissie: “Steeds gehandeld op basis van info die we hadden”

ZwijndrechtWie wist wat over de PFOS-vervuiling en wanneer? Niet alleen de Vlaamse regering moest woensdag tekst en uitleg geven, maar ook het college van Zwijndrecht. “Als lokale overheid moeten we handelen naar kennis die er is, maar er zijn grenzen aan wat we kunnen doen”, zegt schepen van Leefmilieu Steven Vervaet (Groen).

 1. Drugsverslaafde doodrijdster Hendrik (84) biedt voor het eerst haar excuses aan in beroepsprocedure: “Ik heb dit echt niet gewild, wat kan ik meer zeggen?”
  PREMIUM
  Roeselare / Izegem

  Drugsver­slaaf­de doodrijd­ster Hendrik (84) biedt voor het eerst haar excuses aan in beroepspro­ce­du­re: “Ik heb dit echt niet gewild, wat kan ik meer zeggen?”

  Eind juni beval de politierechter de onmiddellijke aanhouding van Sharon D. (32) uit Roeselare. Hij veroordeelde haar tot 40 maanden cel en zeven jaar rijverbod voor het ongeval dat ze op 24 september vorig jaar veroorzaakte waarbij Hendrik Uyttenhove (84) uit Izegem om het leven kwam. Ze tekende beroep aan tegen dat vonnis. De beroepsprocedure volgde uitzonderlijk snel. Voor het eerst nam ze zelf het woord in de zaak. “Het mocht niet gebeurd zijn, echt waar sorry”, zei ze snikkend tegen de weduwe.
 2. REPORTAGE. Buurt reageert opgelucht op afgelasting Pukkelpop: “We stonden op én gingen slapen met de vraag hoe zoiets veilig kan verlopen”
  PREMIUM
  Hasselt

  REPORTAGE. Buurt reageert opgelucht op afgelas­ting Pukkelpop: “We stonden op én gingen slapen met de vraag hoe zoiets veilig kan verlopen”

  Terwijl de organisatie van Pukkelpop de handdoek in de ring gooit en tickethouders het vierdaags muziekfestival aan hun neus zien voorbijgaan, reageren de meeste buurtbewoners opgelucht op het nieuws. Velen van hen baten zelf een eetstandje uit vlakbij de weide en hadden dan ook vragen over hoe dat veilig zou kunnen verlopen. “Het is jammer voor de jeugd, maar het is te vroeg om nu al alle remmen los te laten”, klinkt het.