Chiromeisjes lopen marathons voor Kom Op Tegen Kanker

De Chiromeisjes van Serskamp zijn op zoek naar gemotiveerde en sportieve deelnemers voor hun aflossingsmarathon op zaterdag 1 oktober. Met hun event 'We Run 4 You 2' willen ze zoveel mogelijk marathons lopen en geld inzamelen voor Kom Op Tegen Kanker. Niet alleen uit liefdadigheid maar ook uit persoonlijke ervaringen.

"Twee van onze leden werden recent met de ziekte geconfronteerd. Via deze actie hopen we hen en vele anderen te helpen en een hart onder de riem te steken", zegt Amber De Groote van Chiro Hadewijch Serskamp. Zo kreeg oud-leidster Jolien (30) onlangs te horen dat ze kanker had. En ook de jonge Eva (18) is herstellende. "In april vorig jaar kreeg ik de diagnose acute leukemie. Gelukkig waren we er snel bij, maar ik ben nog steeds in behandeling. Daarbij krijg ik enorm veel hulp en steun van de jongerenwerking van Kom Op Tegen Kanker. Zij organiseren tal van activiteiten, vakantiekampen en tweemaandelijkse ontmoetingsdagen voor patiënten, oud-patiënten en familie. Ze kunnen alle steun gebruiken", vertelt Eva.

Samen met de Chiroleiding zetten ze 'We Run 4 You 2' op poten. "Het is de bedoeling dat teams van maximaal 8 personen op een gesloten circuit langs de Dreef een marathon lopen. Wie hoeveel kilometers loopt, mag een team in onderling overleg uitmaken. Eén ronde is 2,4 kilometer lang en het tempo is vrij te bepalen. Deelnemen is belangrijker dan winnen. Per team vragen we 80 euro startgeld. Uiteraard is iedereen vrij om meer te geven of haar kilometers te laten sponsoren. Hoe meer, hoe liever", legt Amber uit.

In de rand

Daarnaast zijn er die dag ook een kids- en een hondenrun, randanimatie, eten en drank en livemuziek. Dus ook familie, vrienden, supporters en sympathisanten zullen zich die dag niet vervelen. Chiro Serskamp roept alle jeugdbewegingen en andere verenigingen op om mee te lopen voor Kom Op Tegen Kanker. Start en aankomt aan het jeugd- en cultuurcentrum 't Ankerpunt. Inschrijven via www.chiroserskamp.be. (DVL)

Elise, Frauke, Amber, Eline en Eva organiseren samen met de leiding van Chiro Hadewijch een aflossingsmarathon.
Didier Verbaere Elise, Frauke, Amber, Eline en Eva organiseren samen met de leiding van Chiro Hadewijch een aflossingsmarathon.