Eline Vinck, Elke Vijt, Katrijn De Backer, Carl Polet en Eva Peirsman voor de deur van het voormalig restaurant Best waar Studio Kollektive volgend jaar de deuren opent.
Volledig scherm
Eline Vinck, Elke Vijt, Katrijn De Backer, Carl Polet en Eva Peirsman voor de deur van het voormalig restaurant Best waar Studio Kollektive volgend jaar de deuren opent. © Kristof Pieters

Chinees restaurant Best maakt plaats voor conceptstore Studio Kollektive: “Hun neonreclame krijgt binnen opnieuw een plaatsje”

BeverenIn de Oude Zandstraat in Beveren is de sloop gestart van het voormalig Chinees restaurant Best. In de plaats komt een conceptstore rond mode, interieur en kunst. Achter het initiatief zitten Elke Vijt en Carl Polet van de aanpalende thuiszorgwinkel Clinicare. “Studio Kollektive moet een plek worden waar iedereen wel iets van zijn gading kan vinden.”

 1. Stadsbestuur roept inwoners op bladkorven juist te gebruiken: “Tuinafval en ander huishoudelijk afval op het openbaar domein achterlaten is verboden”
  Herentals

  Stadsbe­stuur roept inwoners op bladkorven juist te gebruiken: “Tuinafval en ander huishoude­lijk afval op het openbaar domein achterla­ten is verboden”

  Tijdens de laatste ophaalbeurten van de opgestelde bladkorven in Herentals stelde men een foutief gebruik van een groot aantal bladkorven vast. De bladkorven zaten vol met tuinafval en takjes die er niet in thuis horen. Een bladkorf van de stad is enkel en alleen bedoeld voor het verzamelen van bladeren afkomstig van bomen behorend tot het openbaar domein.
 2. Slager Geerts en traiteur Quetin in Hasselt snoeien noodgedwongen in eindejaarsmenu: “Pijnlijk, maar zonder personeel lukt het ons niet”
  PREMIUM
  Hasselt

  Slager Geerts en traiteur Quetin in Hasselt snoeien noodgedwon­gen in eindejaars­me­nu: “Pijnlijk, maar zonder personeel lukt het ons niet”

  Voor de slagers en traiteurs wordt het een moeilijke feestperiode. Zo moet slagerij Geerts op de Hasseltse Zuivelmarkt al in de eindejaarsfolder snoeien, “puur omdat we geen personeel vinden", zuchten zaakvoerders Thierry Geerts (41) en zijn vrouw Mieke Vanderstraten (41). De broers Anthony (42) en Frédéric Mestré (46) van traiteur Quetin zien dan weer geen einde aan hun zoektocht naar een vaste kok. “Vinden we die niet op tijd, dan moeten ook wij ons aanbod beperken.”
 3. Bomen op oorlogskerkhof duwen grafstenen weg: graven krijgen nieuwe fundering
  Vlamertinge

  Bomen op oorlogs­kerk­hof duwen grafstenen weg: graven krijgen nieuwe fundering

  Witte grafstenen en mooie bomen zijn twee elementen die de begraafplaatsen van de Commonwealth War Graves Commission in de Westhoek typeren. Wanneer wortels van lindebomen grafstenen wegduwen, moet een oplossing gezocht worden, zoals recent gebeurde bij een restauratie op het Vlamertinghe New Military Cemetery. Want de begraafplaatsen moeten er blijven uitzien zoals ze honderd jaar geleden werden ontworpen.