Chef Jean-Baptiste Thomaes van tweesterrenrestaurant Le Château du Mylord in Ellezelles.
Volledig scherm
PREMIUM
Chef Jean-Baptiste Thomaes van tweesterrenrestaurant Le Château du Mylord in Ellezelles. © Foto Ronny De Coster

Château du Mylord al 40 jaar aan de top van de Belgische gastronomie: “Het zit ‘m in de genen”

RONSE/ELLEZELLESDe mylord waarvan sprake in de naam van tweesterrenrestaurant Le Château du Mylord verwijst naar Frederic Gubbins, voormalig gouverneur van Brits-Indië in de jaren 1850. In Antwerpen ontmoette hij de bevallige Bellonie Créteur uit Ellezelles. Zij loodste hem mee naar haar dorp in Henegouwen waar ze in 1861 een kasteeltje optrokken. Daar begon chef Jean-Baptiste Thomaes (62) 40 jaar geleden aan een verhaal dat startte aan een afwasbak.

  1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
    Jobat

    Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

    Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?