Chaos op de schoolparking

De parking van basisschool De Winge in de Halensestraat is het toneel van flink wat chaos bij het uitgaan van de school. "Ouders staan er al een halfuur voor het laatste belsignaal", aldus de familie van Locck, die vlakbij woont. "Wanneer ze dan allemaal tegelijk willen vertrekken, wordt het een rommeltje."

"De inrijstrook van de parking is erg smal", klinkt het. "Ondanks het verbodsteken durven sommigen langs de brede uitrit naar binnen rijden, net wanneer anderen naar buiten willen. En als je naar buiten rijdt, moet je ook nog eens uitkijken voor geparkeerde wagens in de straat."

"De frustratie bij heel wat ouders is ook dat mensen zich dubbel parkeren op de parking wanneer daar geen plaats meer is, en zo andere mensen blokkeren", zegt mama Els. "Sommigen gaan ook gewoon vlak bij de ingang van de school stilstaan, waardoor ze andere wagens ophouden. Iedereen wil zo dicht mogelijk bij de school parkeren om de kinderen op te halen."

Eenrichtingsverkeer

"Een oplossing om dit soort manoeuvres te vermijden, is eenrichtingsverkeer in de straat invoeren", zegt gemeenteraadslid Gunther Clinckx (Open Vld). "En dat komt er ook. Begin oktober zijn de werken in de Glabbeeksesteenweg klaar, waardoor de drukte al wat zal afnemen. Mijn collega Germaine Willems, schepen van Mobiliteit, zal dan het eenrichtingsverkeer invoeren. De school zal enkel nog vanuit de Leuvensesteenweg bereikbaar zijn met de auto. En we plannen een verkeersremmer en bloembakken om de snelheid nabij de school te drukken." (VDWT)

De parking na schooltijd. Dubbel parkeren is er gangbaar.
Tom Van de Weyer De parking na schooltijd. Dubbel parkeren is er gangbaar.