Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Cauwerburg is klaar voor eerste wedstrijd van onze Rode Duivels

TemseEnkele bewoners van Cauwerburg in Temse zijn al in volle voorbereiding voor de eerste match van onze Rode Duivels op het EK. Ze versierden niet alleen hun woningen, maar zullen ook samen de matchen volgen.

 1. Sint-Franciscus Ziekenhuis krijgt na tien jaar finale goedkeuring voor nieuwbouw: “Vernieuwingen zijn nu écht nodig”
  PREMIUM
  Heusden-Zolder

  Sint-Franciscus Ziekenhuis krijgt na tien jaar finale goedkeu­ring voor nieuwbouw: “Vernieu­win­gen zijn nu écht nodig”

  Het Sint-Franciscus Ziekenhuis heeft zonet de finale goedkeuring gekregen voor een splinternieuwe vleugel bestaande uit vijf bouwlagen, én een totale renovatie van het verloskwartier. Dat project zal in totaal zo’n 45 miljoen euro kosten, waarvoor het ziekenhuis kan rekenen op financiële steun van de Vlaamse overheid. Tegen 2024 moeten alle bouwwerken afgerond zijn.
 2. Kurt maakte 34 portretten die je goed moeten laten voelen: “Nog tot eind augustus blijven ze in het straatbeeld”
  Ternat

  Kurt maakte 34 portretten die je goed moeten laten voelen: “Nog tot eind augustus blijven ze in het straat­beeld”

  Op zes verschillende locaties in Ternat zijn 34 feelgoodfoto’s van fotograaf Kurt Van Strijthem van De Fotograaf te vinden. “Kotsbeu was ik het om tijdens de lockdown al die teneergeslagen mensen te zien rondlopen”, verklaart hij. “Daarom wilde ik de mensen goed laten voelen. Op originele wijze verrasten verschillende inwoners iemand die ze al maanden niet meer hadden gezien met de portretten tot gevolg.” Nog tot eind augustus kan je de portretten tijdens een bewegwijzerde wandeling bekijken.