Carwashbediende raakt gekneld tussen wagens

MAN SPOT OUD-BURGEMEESTER EN STAPT UIT, VOERTUIG RIJDT VERDER

Oud-burgemeester Luc Dehaene raakte gisteren betrokken bij een nogal bizar ongeval in de handcarwash langs de Veurnseweg in Ieper. Daarbij raakte een vrouw gewond die gekneld raakte tussen de wagen van de gewezen burgervader en die van een andere autobestuurder. Deze laatste wou een praatje maken met Dehaene, maar hij had niet in de gaten dat zijn voertuig plots vooruit bolde.

Luc Dehaene (65) liet gisteren kort voor de middag zijn wagen schoonmaken in de handcarwash langs de Veurnseweg, net naast de ZEB-winkel, in Ieper. Een werkneemster, de 28-jarige E.N. van Bulgaarse nationaliteit, was net de laatste hand aan het voertuig aan het leggen, toen er plots tumult was. "Die dame was bezig met het schoonmaken van mijn kofferruimte, toen de automobilist die achter mij stond uit zijn wagen stapte", getuigt de voormalige burgemeester. "De man kent mij en wou een praatje komen maken. Plots zag ik zijn auto vooruit lopen. Ik ben nog beginnen te roepen. Hij raakte echter niet meer tijdig in zijn voertuig, met alle gevolgen van dien."

De auto knalde tegen de wagen van Luc Dehaene en de vrouw kwam met haar been vast te zitten tussen de twee voertuigen. "Ze bleef bij bewustzijn en riep dat ze veel pijn had", vervolgt Luc Dehaene. "We konden het slachtoffer vlug bevrijden en de hulpdiensten werden direct opgebeld."

"Schrikken"

De MUG-dienst en een ambulance kwamen ter plaatse en na de eerste zorgen te hebben toegepast, werd de vrouw overgebracht naar het ziekenhuis in Ieper. Na onderzoek bleek ze slechts lichtgewond, maar ze zal wellicht een dag of tien last hebben van haar been.

De andere automobilist was onder de indruk van het voorval. "Het was serieus schrikken. Ik ken Luc al heel lang en toen ik hem zag, wou ik gewoon even naar hem toestappen. Ik had nooit gezien dat mijn wagen begon te bewegen. Hij liep eerst wat naar voor en maakte dan een schokkende beweging. Ik weet echt niet wat er fout liep, misschien iets met de automatische versnelling." Beide wagens liepen slechts lichte schade op. De politie kwam ter plaatse en om de zaak te onderzoeken en alle betrokkenen werden ondervraagd. Ook de uitbater van de carwash, die op het moment van het ongeval in Roeselare was, kwam naar Ieper afgezakt om met de politie te praten. De handcarwash bleef daardoor een tijdje gesloten en enkele klanten die hun wagen wilden laten poetsen, moesten onverrichter zake huiswaarts keren. Ook Luc Dehaene wachtte niet tot de plaats weer was vrijgegeven en belde iemand op die hem kwam oppikken. "Ik heb een afspraak met enkele Australiërs, die met de trein onderweg zijn", klonk het. Luc Dehaene was tussen 1997 en 2012 burgemeester van de stad Ieper voor de CD&V.

De werkneemster E.N. (28) was de kofferrruimte van de Honda van Luc Dehaene aan het stofzuigen toen de wagen achter haar, een Kia Sportage, vooruitreed.
Christophe Maertens De werkneemster E.N. (28) was de kofferrruimte van de Honda van Luc Dehaene aan het stofzuigen toen de wagen achter haar, een Kia Sportage, vooruitreed.
Oud-burgemeester Luc Dehaene belt iemand om zich te laten oppikken.
Christophe Maertens Oud-burgemeester Luc Dehaene belt iemand om zich te laten oppikken.