Priscilla Vervecken (links) werd op 15 juni 2007 vermoord door Carolien V.L.
Volledig scherm
PREMIUM
Priscilla Vervecken (links) werd op 15 juni 2007 vermoord door Carolien V.L. © RV/Photonews

Carolien V.L. vermoordde liefdesrivaal en trouwde daarna met lief van haar slachtoffer: “Veertien jaar later is ze nog altijd een zielloos monster”

TURNHOUTExact veertien jaar geleden stond de wereld stil in Turnhout. De 25-jarige Priscilla Vervecken werd koelbloedig vermoord op café, omdat ze de naam van haar nieuw lief had laten tatoeëren op haar buik. Datzelfde lief trouwde nog voor het assisenproces met de moordenares van het slachtoffer. In de gevangenis beviel ze ook van zijn kind. Wat Carolien V.L. de jaren nadien uitspookte, tart nog veel meer de verbeelding. “Een stuk onkruid", getuigt Betty Vervynck, mama van slachtoffer Priscilla. De nabestaanden houden hun hart vast voor volgend jaar, wanneer Carolien V.L. opnieuw alle vrijheid krijgt.

 1. Victor (98) vertelt, na 75 jaar stilte, als een van de laatste nog levende veteranen van Brigade Piron in boek hoe hij mee België bevrijdde
  meerhout

  Victor (98) vertelt, na 75 jaar stilte, als een van de laatste nog levende veteranen van Brigade Piron in boek hoe hij mee België bevrijdde

  Meerhoutenaar Victor ‘Vic’ Hannes (98) bevrijdde tijdens de Tweede Wereldoorlog samen met zijn makkers van de Brigade Piron mee België, maar na de oorlog repte hij decennialang nauwelijks een woord over zijn verleden. Nu, na iets meer dan 75 jaar, doorbreekt hij als een van de laatste nog levende veteranen van de Brigade Piron de stilte toch met zijn boek ‘De laatste getuige’, waarin zijn herinneringen werden opgetekend door De Morgen-journalist Yannick Verberckmoes. “Ik had eens twee jonge Duitsers in het vizier, maar ik kon niet schieten. Als de situatie andersom was, was ik eraan geweest.”
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 3. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.