Tijdens een protestwandeling konden mensen zondag het gezamenlijk bezwaarschrift van de buurt ondertekenen.
Volledig scherm
Tijdens een protestwandeling konden mensen zondag het gezamenlijk bezwaarschrift van de buurt ondertekenen. © Kristof Pieters

Buurt Spoorweglaan en Appelstraat in verzet tegen verkaveling: “Druk op omgeving is al enorm hoog”

MelseleEnkele bewoners van de Spoorweglaan en Appelstraat in Melsele zijn met een petitie gestart tegen de komst van een nieuwe verkaveling. Er ligt een aanvraag op tafel voor 35 woningen in een eerste fase, maar in totaal is er plaats voor een 100-tal. “Er is al te veel gebouwd de voorbije jaren. Laat ons het resterende groen bewaren”, klinkt het.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Politie Dendermonde houdt grootscheepse controle op Hoogveld: “Meer dan 20.000 euro aan achterstallige belastingen geïnd”
  Dendermonde

  Politie Dendermon­de houdt groot­scheep­se controle op Hoogveld: “Meer dan 20.000 euro aan achterstal­li­ge belastin­gen geïnd”

  Wie donderdag langs het Hoogveld in Dendermonde reed kon er haast niet naast kijken. Ter hoogte van Premium Sound Solutions, had de politie een grote controlepost neergezet samen met de Vlaamse Belastingdienst, de Douane, Ovam, RSZ en de RVA en de federale politie. De controle bleek ook broodnodig, want op 156 gecontroleerde voertuigen werd er door de Vlaamse belastingen heel wat achterstallige betalingen opgehaald.