Burgemeesterloop krijgt nieuwe bedding

Nog deze maand start men met het verleggen van de Burgemeesterloop, die door de tuinen van een aantal woningen langs de Gompelbaan en de Gompelhoeve loopt. Als er veel water vanuit de Scheppelijke Nete naar deze kleine loop vloeit, overstroomt die in deze tuinen.

Om dit te voorkomen wordt er een nieuwe bedding gelegd ten noorden van de spoorweg. Hierdoor wordt heel het probleem niet opgelost, maar verschoven naar een plek waar het minder kwaad kan, weg van de bebouwing. "Er wordt een overstromingsgebied voorzien in de punt tussen Zuiderring en Spoorweg. Bij hevige regenval zal de Scheppelijke Nete haar teveel aan water kwijt kunnen in dit gebied. Daardoor zal deze minder snel overstromen op andere plekken en wordt de Burgemeesterloop minder belast", aldus Bart Aubroeck, projectverantwoordelijke bij de provincie Antwerpen.

De aanleg van het overstromingsgebied start pas in het najaar van 2017. De verlegging van de Burgemeesterloop start deze maand en duurt negentig werkdagen. De totale kostprijs van het hele project is bijna 600.000 euro. Pidpa maakt van de gelegenheid ook gebruik om de riolering onder de Gompelbaan te renoveren. De verkeershinder hierdoor zal eerder beperkt zijn.

(CVB)