Burgemeester van Brakel Stefaan Devleeschouwer.
Volledig scherm
Burgemeester van Brakel Stefaan Devleeschouwer. © Ronny De Coster

Burgemeester Devleeschouwer van Brakel riskeert twee jaar cel na ongeval: “Iemand met een voorbeeldfunctie zou anders moeten handelen”

BRAKELDe Brakelse burgemeester Stefaan Devleeschouwer (Open Vld) riskeert twee jaar cel. Dat is de strafmaat die het openbaar ministerie vroeg voor de correctionele rechtbank van Oudenaarde. Devleeschouwer wordt beschuldigd van het toedienen van opzettelijke slagen na een verkeersongeval onder invloed op 18 april 2018 op de N8 van Lierde naar Brakel. De uitspraak valt op 17 september.

 1. “U heeft geen stroom zondagavond, ga de Rode Duivels elders kijken”: doet inbrekersbende zich voor als Fluvius?
  MORTSEL

  “U heeft geen stroom zondag­avond, ga de Rode Duivels elders kijken”: doet inbrekers­ben­de zich voor als Fluvius?

  De politiezone Minos in de Antwerpse zuidrand waarschuwt dat er - vooral in Mortsel - mensen worden opgebeld door een Nederlands telefoonnummer met de boodschap dat Fluvius werken zal uitvoeren tijdens de wedstrijd van de Rode Duivels zondagavond. Fluvius zou aanraden de match elders te gaan kijken. Die info klopt niet, wellicht gaat het om een inbrekersbende die mensen het huis wil uitlokken zondagavond.
 2. Student (21) is schuldig aan vier verkrachtingen en moet in therapie: “Tijdens de daad heeft ze voortdurend gehuild”
  PREMIUM
  Zelem

  Student (21) is schuldig aan vier verkrach­tin­gen en moet in therapie: “Tijdens de daad heeft ze voortdu­rend gehuild”

  Een vermaakuitstap onder studenten met de nodige drank en een aantal vrijgezellen, het bleek in de winter van 2019 op 2020 het ideale speelterrein voor een 21-jarige student uit Zelem. De jongeman bood de drie slachtoffers telkens aan om met hem de nacht door te brengen en heeft hen vervolgens verkracht. Hij werd veroordeeld voor een celstraf van twee jaar en de ontzetting uit de rechten voor vijf jaar, gezien zijn jonge leeftijd werd deze straf wel met uitstel uitgesproken.
 3. Verkenningsronde van Ventilus-intendant Guy Vloebergh zit erop: “Oplossing voor de een kan een probleem zijn voor de ander”
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Verken­nings­ron­de van Ventilus-intendant Guy Vloebergh zit erop: “Oplossing voor de een kan een probleem zijn voor de ander”

  Anderhalve maand na zijn aanstelling door minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft Ventilus-intendant Guy Vloebergh een eerste reeks verkennende gesprekken met alle betrokken partijen afgerond. Wij spraken met de intendant, die tevens ruimtelijk planner en gastprofessor is aan de UAntwerpen. “Tegen oktober of november wil ik tot een advies komen dat het algemeen belang vooropstelt.”
 4. RESTOTIP. Pop-upbar Marus 34 in Hertsberge: “Verrassende tapas tussen de velden”
  PREMIUM
  Hertsberge

  RESTOTIP. Pop-upbar Marus 34 in Hertsberge: “Verrassen­de tapas tussen de velden”

  Zelfstandig cateraar Bart Biebauw zat vorig jaar door de coronacrisis zonder werk en besloot na de zomer met Marus 34 een pop-upbar te openen in een gerenoveerde boerderij in Hertsberge. Het mocht niet zijn, want amper vier weken later moest de chef alweer de deuren sluiten. Corona, weet u wel. Sinds kort is Marus 34 opnieuw open en rollen de tapasgerechten aan de lopende band de keuken uit. Wij gingen ze uittesten en werden aangenaam verrast.