Zo Dichtblij vervangt Belgerinkel

Het gemeentebestuur van Buggenhout pakt, samen met de Bond Beter Leefmilieu, Unizo en de Gezinsbond, uit met een nieuw initiatief. 'Zo Dichtblij' is de opvolger van 'Met Belgerinkel naar de Winkel' en loopt van 29 april tot 3 juni.

"Tijdens de campagneperiode moedigen we onze inwoners aan om meer lokaal te kopen, sporten, ontspannen en eten", zegt schepen van Milieu Geert Hermans (NCD). "Als beloning delen de deelnemende handelaars en ondernemers loten uit aan hun wandelende en fietsende klanten en bezoekers. Hiermee kunnen ze mooie prijzen winnen." Het startschot voor de actie vindt op zaterdag 29 april plaats, op het kerkplein van Buggenhout.


Van 9 tot 12 uur vatten daar de Fietsersbond, Inter Fitness Center en de politie post met verschillende initiatieven. Zo zorgt de Fietsersbond voor een klein onderhoud van fietsen, zoals ketting smeren en banden oppompen. Politiemensen voeren fietsregistraties uit. Wie wil, kan zijn lenigheid en conditie laten testen. Wie met de fiets komt, krijgt al een eerste lot waarmee prijzen te winnen zijn. Info: ingrid.olbrechts@buggenhout.be.


(DND)