Welzijnsraad bundelt knelpunten weginfrastructuur

iStock
De Welzijnsraad van Buggenhout vraagt de hulp van de inwoners om een inventaris van knelpunten in de weginfrastructuur in de bosgemeente op te maken. Aanleiding zijn de komende gemeenteraadsverkiezingen. In het kader daarvan wil de adviesraad een reeks aanbevelingen om het leven van kwetsbare groepen te verbeteren meegeven met de beleidsmakers.

 "Het thema dat de hoogste prioriteit geniet is de weginfrastructuur voor zwakke weggebruikers in onze gemeente", zegt Ward Vranken, voorzitter van de Welzijnsraad. "Concreet vragen we aan alle inwoners om ons foto’s en adressen te bezorgen van de knelpunten langs Buggenhoutse voetpaden en fietspaden. We denken daarbij bijvoorbeeld aan een put in het wegdek, wortelopdruk van bomen in een voetpad, een te smalle doorgang voor rolstoelen en buggy’s, te hoge boordstenen, wegmarkeringen, het ontbreken van een wenselijk fietspad of voetpad, enzovoort. Wij bundelen de knelpunten en bezorgen de inventaris aan het toekomstige gemeentebestuur. Hoe meer Buggenhoutenaren ons helpen, hoe beter de prioriteitenlijst voor de verbeteringen aan voet- en fietspaden wordt."

Bemerkingen kunnen gemaild worden naar welzijnsraad@buggenhout.be. Foto’s en adressen van knelpunten zijn welkom tot 13 november.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.