Wedstrijd Jong N-VA: ‘Wanneer wordt sjerp doorgegeven?’

Joost De Bock
De jongerenafdeling van N-VA, de partij die in Buggenhout van de meerderheid naar de oppositie verhuist, lanceert een wedstrijd op sociale media. Dit in het kader van de eedaflegging van de nieuwe burgemeester Pierre Claeys (CD&V).

“Er doen al een tijdje geruchten de ronde als zou Claeys de legislatuur niet volmaken als burgemeester, en de sjerp vroegtijdig zou doorgeven aan eerste schepen Geert Hermans”, zegt Jonas De Smedt, voorzitter van Jong N-VA Buggenhout. “Alleen over de exacte datum van de overdracht gaan al heel wat verhalen de ronde. Wij lanceren daarom een wedstrijd: iedereen mag raden op welke datum Claeys de sjerp zal doorgeven. Wie als eerste de juiste datum kan raden, wint zijn eigen sjerp.”

Jong N-VA ziet de wedstrijd ook als een signaal. “Buggenhout heeft nood aan een bestuur dat de gemeente vooruitgang brengt, en geen discussies over het burgemeesterschap”, aldus De Smedt. Eerder gaf Pierre Claeys wel al meermaals aan dat het zijn intentie is om zes jaar lang burgemeester te blijven.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.