Voetbalvrienden organiseren Camping Cosmos: “Hoe meer kitsch hoe beter”

De organisatoren roepen iedereen op om in foute outfit naar het feest te komen.
Geert De Rycke De organisatoren roepen iedereen op om in foute outfit naar het feest te komen.
Vzw De Tank, een groep voetbalvrienden uit Opstal, organiseert dit weekend voor de vierde keer Camping Cosmos. Het gebeuren staat voor ‘sport en fun’. Een voetbaltornooi wordt gekoppeld aan een festival. “Met één rode draad”, klinkt het. “Hoe meer kitsch, hoe beter”.

“Het idee voor Camping Cosmos ontstond een paar jaar geleden op het einde van het voetbalseizoen”, zegt Geert Saerens. “Het leek ons leuk om een voetbaltoernooi te organiseren met een tikkeltje extra. Geen stevige competitie, maar wel wedstrijden die in vriendschappelijke sfeer worden gespeeld en dit aangevuld met een festival. Plezier voor iedereen dus.”

Camping Cosmos vindt plaats op zaterdag 18 mei op de terreinen van Eendracht Buggenhout aan de Dreef in Opstal. De site opent om 11.30 uur. “We hebben een outdoor voetbalcompetitie voor mannen- en vrouwenteams”, zegt Sander De Batselier. “Op twaalf terreinen van 40 op 20 meter spelen ploegen 5 tegen 5. We mogen voor de editie 2019 liefst 20 vrouwen- en 56 mannenploegen noteren. Een succes dus.”

Twee keer, om 14 en om 18 uur, worden de wedstrijden even stopgezet. Iedereen kan dan in de feesttent de benen losgooien tijdens een fuif van een halfuur. Tijdens deze ‘Turbo Party’s’ zorgt het duo van Discobar Extreme Coolness voor ambiance. Om 21.15 uur komt Sam Gooris langs en om 22 uur start een ‘Mega-party’. “Verkleedfeestjes zijn de beste feestjes, dus hoort bij de mega-party ook een passend Camping Cosmos thema”, klinkt het. “We roepen iedereen op om in foute outfit te komen. Dj’s van dienst zijn Nico Nobels van Club Exo, DJ Coppez van Het Fabriek en DJ Skippy van Le Monde Val Thorens.”

Overnachten op het festivalterrein is mogelijk. Geïnteresseerden moeten daarvoor wel zelf een tentje meebrengen. Info: 0472/98.66.56 of via info@campingcosmos.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.