Vlotte heropstart wekelijkse markt, mede dankzij nieuw parcours

Geert De Rycke
De heropstart van de wekelijkse marktdag op donderdag in Buggenhout is vlot verlopen. Hiervoor werd een nieuw parcours uitgestippeld en dat droeg bij tot het succes.

Een stralend zonnige dag en er kon weer naar de markt gegaan worden in Buggenhout. Dat lieten veel inwoners zich geen twee keer zeggen en dus daagde toch vrij veel volk op voor de heropstart van de markt in de bosgemeente. Een overrompeling werd het zeker niet, maar het parcours moest wel één keer afgesloten worden omdat het maximum aantal bezoekers werd bereikt.

Om de marktdag vlot te laten verlopen, volgens de richtlijnen die de Nationale Veiligheidsraad oplegt, werd een nieuw parcours voorzien. “De Kerkstraat is te smal om langs beide kanten kramen te plaatsen en voldoende doorgang te hebben”, zegt schepen Geert Hermans (CD&V). “Daardoor moesten we kramen een andere plaats geven. Er werd een circulatieplan uitgestippeld met toegang van de Kerkstraat aan de kant van het station en vervolgens langs het kerkplein, de Nieuwstraat en het Kamiel Van Belleplein. Zo kan overal de nodige afstand gegarandeerd worden.”

Het parcours werd positief onthaald door de marktgangers. Zij vonden op de markt al hun normale kramen terug. Omdat Buggenhout doorgaans niet meer dan vijftig marktkramen telt, moesten hier geen keuzes gemaakt worden. 

Geert De Rycke
Geert De Rycke
Geert De Rycke
Geert De Rycke
Geert De Rycke
Geert De Rycke
Geert De Rycke
Geert De Rycke
Geert De Rycke