Vlaams Belang boekt monsterscore

Steven Creyelman.
RV Steven Creyelman.
In Buggenhout zette het Vlaams Belang, met lijsttrekker Steven Creyelman, een monsterscore neer. De partij, met momenteel één verkozene, heeft de komende legislatuur vier zitjes in de gemeenteraad. Kopman Steven Creyelman zette bovendien een persoonlijk resultaat van 955 voorkeurstemmen neer. Dat maakt hem tot man met de vijfde meeste stemmen achter zijn naam in de bosgemeente. 

"We kunnen het allemaal zelf bijna niet geloven", zegt Creyelman. "We hoopten met Vlaams Belang Buggenhout op een goed resultaat en droomden van enige winst, maar dat we beloond zouden worden met vier zetels is buiten verwachting." 

Voor Vlaams Belang is de boodschap van de Buggenhoutse kiezer duidelijk: "Als CD&V écht een partner wil in haar bestuur, is het duidelijk dat Buggenhout heeft beslist dat wij er minstens in aanmerking moeten voor komen", zegt Creyelman. "Dus zijn wij vanzelfsprekend bereid tot een constructief gesprek om onderhandelingen op te starten. Ondanks het feit dat CD&V een meerderheid haalt, kan immers niet worden ontkend dat het Vlaams Belang in Buggenhout de grote winnaar is. Wie echt rekening wil houden met de mening van Buggenhoutenaren zal ook rekening moeten houden met het Vlaams Belang."
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Morren Lindsy

    Tijd om dat ondemocratisch cordon te laten vallen en eens écht naar de kiezer te luisteren!