Verschillende verkeersingrepen voor meer veiligheid

Geert De Rycke
Het gemeentebestuur van Buggenhout laat verschillende verkeersingrepen uitvoeren op diverse locaties in de gemeente voor meer verkeersveiligheid. 

Zo krijgt de Brielstraat een onderbroken middenlijn ter hoogte van de bocht met Weide. “Op deze manier wordt de bocht beter zichtbaar voor automobilisten”, zegt schepen van Mobiliteit Geert Hermans (CD&V). In de Platteput komt er dan weer een doorgangszone voor schoolbussen op de parking. Dat moet mogelijk maken dat de schoolbussen beter kunnen draaien en circuleren. “Deze doorgangszone komt onmiddellijk rechts aan de parking, tussen de provinciale school BUSO en de sporthal”, klinkt het. “De doorgangszone wordt aangeduid met randbelijning en arceringsvakken.” 

In de Beukenstraat wordt de parkeerzone voor vrachtwagens uitgebreid tot aan Genthof, op de rechterkant voor wie van de Mandekensstraat komt. De linkerkant langs de kant van de woningen blijft enkel voorbehouden voor auto’s. In de Michael Windeystraat, een zijstraat van de Kerkstraat, tot slot wordt uitzonderlijk plaatselijk verkeer ingevoerd. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.