Vernieuwd gemeentehuis open

Geert De Rycke
Een totaal nieuw en fris interieur en dienstverlening op afspraak. Het vernieuwde gemeentehuis van Buggenhout is open. De officiële inhuldiging van de nieuwe kantoren ging gepaard met een receptie voor gemeenteraadsleden en personeel.

De voorbije maanden moesten bezoekers van het Administratief en Cultureel Centrum aan de Nieuwstraat in Buggenhout in de raadszaal op de tweede verdieping zijn als ze beroep wilden doen op één van de gemeentelijke diensten. Aanleiding was een grootschalige verbouwing van het gelijkvloers van het ACC. De burelen kregen er een complete make-over.

“Die is ingegeven door de integratie van de diensten van gemeente en OCMW”, zegt burgemeester Pierre Claeys (CD&V). “Bovendien gaat Buggenhout voor een compleet vernieuwde dienstverlening, met een betere service voor de inwoners. Daarvoor zal op afspraak gewerkt worden. Dat zal voor de burgers even wennen zijn in het begin, maar zeker vruchten afwerpen. Wachttijden aan de diensten zullen kleiner worden.”

Voortaan beschikt het gemeentehuis over een echte onthaalbalie bij de ingang. Verderop zijn enkele themabalies en spreekruimtes. Ook de medewerkers van de sociale vleugel van het OCMW zijn voortaan in het ACC terug te vinden zijn. De hele ruimte is licht en klaar, met natuurfoto’s en groenaccenten. Dat moet het voor zowel personeel als bezoekers een pak aangenamer maken dan vroeger. “Dit is de start van een nieuwe toekomst”, zegt Claeys.

Geert De Rycke
Geert De Rycke
Geert De RyckeReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.