Verdachte in cold-case moord aangehouden

Linkte enkel DNA hem aan de moord op Jens De Block?

Jurgen R. (rechtstaand) wordt verdacht in de moord op Jens De Block. In de wandelgangen wordt gezegd dat Yves H. mogelijk klikte, maar dit nieuws wordt niet bevestigd.
Geert De Rycke Jurgen R. (rechtstaand) wordt verdacht in de moord op Jens De Block. In de wandelgangen wordt gezegd dat Yves H. mogelijk klikte, maar dit nieuws wordt niet bevestigd.
Buggenhoutenaar Jurgen R., die verdacht wordt in de moord op Jens de Block op 22 oktober 2000, blijft een maand langer in de cel. Dat heeft de raadkamer in Dendermonde beslist. De verdachte, die geen onbekende is voor het gerecht en ook al eerder terecht stond bij de kanaalmoord op Eric Van Spitael, zal de gevangenis dus nog niet verlaten. 

De moord op Jens De Block gebeurde intussen al bijna 19 jaar geleden. De jongeman van 29 werd toen verschillende keren gestoken met een kapot bierglas. Hij werd dood aangetroffen in de Houtbriel in Sint-Niklaas, vermoedelijk na een gevecht. Al die jaren werd er geen spoor gevonden, tot het DNA vergeleken werd met dat van Jurgen R. 

Intussen blijft het onduidelijk wat de man zelf verklaard over deze feiten. In de wandelgangen weerklinkt dat niet alleen DNA hem gelinkt heeft aan deze moord, maar dat er vermoedelijk ook iemand geklikt heeft. Hier wordt gekeken in de richting van Yves H., die dertig jaar cel kreeg in de kanaalmoord en tijdens het proces liet vallen dat hij nog meer wist over zijn compagnon. Frank Scheerlinck en Anthony Mallego, advocaten van de beklaagde, houden de lippen stijf op elkaar en willen het nieuws niet bevestigen. “Wij geven geen enkele commentaar op de feiten en het dossier dat nu hangende is, wij kunnen enkel zeggen dat hij aangehouden blijft”, aldus Frank Scheerlinck. Mogelijk was Jurgen R. niet alleen betrokken bij de moord en worden er nog andere verdachten gezocht, maar wie dat zijn, is op dit moment nog niet duidelijk. 

Voor de kanaalmoord kreeg Jurgen R. twee jaar celstraf. Volgende maand moet hij opnieuw in de raadkamer verschijnen. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.