VB wil extra gemeenteraad rond personeelsbeleid Herfstdroom

Rusthuis Herfstdroom in Buggenhout.
Geert De Rycke Rusthuis Herfstdroom in Buggenhout.
Gemeenteraadslid Steven Creyelman (VB) wil zo snel mogelijk een extra gemeenteraad om de malaise bij het personeel van het OCMW-rusthuis Herfstdroom te bespreken. Die kwam aan het licht naar aanleiding van een tevredenheidsrapport van het ACV Openbare Diensten. Slechts 54 procent van het personeel voelt zich tevreden over haar werkgever en amper 48 procent spreekt over een positieve werksfeer.

"Met een score ver beneden het Vlaamse gemiddelde inzake arbeidstevredenheid en -omstandigheden stelt het Vlaams Belang zich ernstige vragen rond het politieke management van het OCMW", zegt Creyelman. "Men kan dit onderzoek en de resultaten ervan niet wegwuiven als zijnde niet representatief, aangezien zowat de helft van het verzorgend personeel erin werd betrokken. Het feit dat personeelsleden met de regelmaat van de klok het schip verlaten en andere oorden opzoeken, spreekt op dat vlak al voor zich."

Vlaams Belang maakt ook gewag van 'een regelrechte heksenjacht op de personeelsleden die de moed en de durf hadden om het wanbeleid aan te kaarten'. "Dat is totaal ongehoord", zegt Creyelman. "Dit is zelfs voor Buggenhout ongezien en wij zullen dit niet zomaar blauwblauw laten. Het politieke management is de voeling met het personeel totaal kwijt en een échte oplossing dringt zich op."

Daarom doet VB een oproep om de gemeenteraad samen te roepen en vraagt daarvoor de steun van alle andere gemeenteraadsleden van Buggenhout. Een derde van de gemeenteraadsleden is immers nodig om de vergadering te kunnen bij elkaar roepen. "Ik wil vooral beroep doen op de raadsleden van CD&V, wiens lijsttrekker Pierre Claeys tijdens een verkiezingsdebat al te kennen gaf even verontwaardigd te zijn over het feit dat de gemeenteraad van september niet plaatsvond omwille van zogeheten verkiezingskoorts", zegt Creyelman.

Resultaten blijken "geen verrassing"

OCMW-voorzitter Rosette Buys (Open Vld) reageerde eerder al dat ze de ACV-enquête niet representatief vindt en dat er al inspanningen geleverd werden voor het personeel. In een interne mail die werd gestuurd naar aanleiding van het krantenartikel over de malaise bij het rusthuispersoneel, is echter sprake dat de resultaten "geen verrassing" zijn, door een eerder intern onderzoek in het OCMW-rusthuis van twee jaar geleden met ongeveer dezelfde conclusies over het personeelsbeleid.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.